Yalnız Mesajı Göster

Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Çin Mutfagi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Çin Mutfagi



4 kişilik

100 g taze ya da kuru hurma,

4 elma,

75 g beyaz nöbet şekeri,

2 yemek kaşığı toz şeker


1 Hurmaları yıkayarak bir tencereye atın, yeterince su koyun ve kısık ateşte 4 - 8 dakika haşlayın, ılınmaya bırakın Hurmaları sudan çıkartıp çekirdeklerini ayıklayın (100 g hurma suyu saklayın)

2 Elmaları yıkayarak kurulayın, içlerini oyun

3 Elmaların içine hurma doldurun Elmaları dik olarak bir bambu sepetine oturtun (bambu sepetleri Çin marketlerinde bulunur)

4 Sepeti içine alacak kadar geniş bir tencereye (varsa wok) 1 litre su dökün Sepeti tencerenin içine oturtun, harlı ateşte yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın

5 Geriye kalan hurma suyunu bir taşım kaynatın, nöbet şekeri ve toz şekeri atın, şurup haline gelince tencereyi ateşten alın

6 Elmaları altıya bölün, üzerine şurup damlatın, derhal servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla