Yalnız Mesajı Göster

Naan Berenji ( Pirinç Ekmeği)-İran Mutfağı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naan Berenji ( Pirinç Ekmeği)-İran Mutfağı



- 110 gr tereyağ
- 100 – 120 gr pudra şekeri
- 1 yumurta
- 200 gr dan fazla pirinç unu, tahminen 300 gr
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
- 2 çorba kaşığı haşhaş
1- Tereyağı ve pudra şekerini yumuşayıp, beyazlaşana kadar çırpın Yumurtayı ekleyip, özleşene kadar çırpın Kakuleyi ekleyin Pirinç ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru streç folyoya sarıp, bir gece buzdolabında bekletin (Benim pirinç unum yetmedi Üstünü beyaz unla tamamladım Hamuru bir gece değil, sadece 4 saat dolapta beklettim)
2- Fırını 180 C’ye ısıtın Hamurdan irice parçalar koparıp, iki temiz poşet arasında yarım santim kalınlığında açın Yuvarlak parçalar kesin Üzerlerine çatalla delikler yapın ve haşhaş serpin 10-12 dakika, üzerleri kızarmayacak şekilde pişirin
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla