Konu
:
Naan Berenji ( Pirinç Ekmeği)-İran Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Naan Berenji ( Pirinç Ekmeği)-İran Mutfağı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Naan Berenji ( Pirinç Ekmeği)-İran Mutfağı
- 110 gr
tereyağ
- 100 – 120 gr
pudra şekeri
- 1 yumurta
- 200 gr
dan fazla pirinç unu, tahminen 300 gr
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
- 2 çorba kaşığı haşhaş
1- Tereyağı ve pudra şekerini yumuşayıp, beyazlaşana kadar çırpın
Yumurtayı ekleyip, özleşene kadar çırpın
Kakuleyi ekleyin
Pirinç ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun
Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru streç folyoya sarıp, bir gece buzdolabında bekletin
(Benim pirinç unum yetmedi
Üstünü beyaz unla tamamladım
Hamuru bir gece değil, sadece 4 saat dolapta beklettim
)
2- Fırını 180 C’ye ısıtın
Hamurdan irice parçalar koparıp, iki temiz poşet arasında yarım santim kalınlığında açın
Yuvarlak parçalar kesin
Üzerlerine çatalla delikler yapın ve haşhaş serpin
10-12 dakika, üzerleri kızarmayacak şekilde pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul