Yalnız Mesajı Göster

Japon Pilavı (Yakimeşe)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Pilavı (Yakimeşe)





750 gr kısa taneli Japon pirinci
5 kurutulmuş mantar
250 gr kemiksiz tavuk eti
5 çorba kaşığı soya sosu
45 su bardağı su
2 çorba kaşığı Sake
2-3 havuç
1 kahve fincanı konserve bezelye
3 yumurta
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Tuz

Japon pilavı (Yakimeşe): Kurutulmuş mantarları sıcak suda 30 dakika bekletin Kök kısımlarını koparın ve mantarları ince ince dilimleyin Tavuk etini 2 santimlik küpler halinde doğrayıp bir kaba alın Üzerine 1 çorba kaşığı soya sosu gezdirin ve 20 dakika marine edin Havuçları temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin Bezelyenin suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın

Pirinci bol su ile nişastası tamamen gidinceye kadar yıkayın Tencereye alıp su, Sake, 3 çorba kaşığı soya sosu ve tuz ekleyerek karıştırın Tavuk eti ve havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 10 dakika pişirin Pilavı ateşten alıp 10 dakika kapağını açmadan dinlendirin

Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın Yumurtaları biraz tuz ile çırpıp tavaya dökün Sürekli karıştırarak yumurta parça parça oluncaya kadar pişirin

Pilava bezelyeleri ve pişirdiğiniz yumurtayı ekleyip karıştırın Fazla ezmeden harmanlayıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla