Konu
:
Japon Pilavı (Yakimeşe)
Yalnız Mesajı Göster
Japon Pilavı (Yakimeşe)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Japon Pilavı (Yakimeşe)
750 gr kısa taneli Japon pirinci
5 kurutulmuş mantar
250 gr kemiksiz tavuk eti
5 çorba kaşığı soya sosu
4
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı Sake
2-3 havuç
1 kahve fincanı konserve bezelye
3 yumurta
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Japon pilavı (Yakimeşe): Kurutulmuş mantarları sıcak suda 30 dakika bekletin
Kök kısımlarını koparın ve mantarları ince ince dilimleyin
Tavuk etini 2 santimlik küpler halinde doğrayıp bir kaba alın
Üzerine 1 çorba kaşığı soya sosu gezdirin ve 20 dakika marine edin
Havuçları temizleyip rendenin iri tarafıyla rendeleyin
Bezelyenin suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın
Pirinci bol su ile nişastası tamamen gidinceye kadar yıkayın
Tencereye alıp su, Sake, 3 çorba kaşığı soya sosu ve tuz ekleyerek karıştırın
Tavuk eti ve havucu ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın
Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 10 dakika pişirin
Pilavı ateşten alıp 10 dakika kapağını açmadan dinlendirin
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın
Yumurtaları biraz tuz ile çırpıp tavaya dökün
Sürekli karıştırarak yumurta parça parça oluncaya kadar pişirin
Pilava bezelyeleri ve pişirdiğiniz yumurtayı ekleyip karıştırın
Fazla ezmeden harmanlayıp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul