Konu
:
Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk Eti
Yalnız Mesajı Göster
Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk Eti
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk Eti
Yarım kg kemiksiz tavuk eti
2 su bardağı basmati pirinç
Yarım demet taze soğan
3~4 yaprak beyaz lahana
1 kırmızı biber
1 havuç
2 diş sarımsak
1/5 demet maydanoz
1 çay kaşığı taze zencefil
2 yemek kaşığı soya sosu
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 sivri biber
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Karabiber
Tuz (isteğe bağlı)
Çin usulü pirinç pilavlı tavuk eti:
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın
Tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip ısıtın
Yağ ısındıktan sonra üzerine tavuk etlerini,1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ve zencefili ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin
Sebzeleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın
Ardından tavadan alıp ayrı bir tabağa alın
Aynı tavaya kalan 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ilave edip ısıtın
Yağ ısındıktan sonra üzerine yemeklik doğradığınız sarımsağı, sivri biberi, kırmızı biberi, havucu ilave edip soteleyin
Sebzeler yumuşamaya başlayınca üzerine lahanayı ilave edip pişirmeye devam edin
Soya sosunu da ekleyip karıştırın
1-2 dakika sonra tavuk etlerini de ilave edip karıştırın
Haşladığınız basmati pirinci, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, taze soğanı ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyin
2-3 dakika sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul