07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Mutfağının Leziz Sirları
Işte bunun sebebi olan ve İtalyan mutfağında kullanılan eşsiz malzemelerden sadece bir kısmı:
Pizza, salatalar ve soslarda kullanılabilecek ve zeytin yağı, sarımsak ve çeşitli otlarla terbiye edilmiş, güneşte kurutulmuş domates Eğer hazır satılanından alırsanız, dilimleyip yağda saklamanızı öneririz
Konserve enginarlar pizza, makarna soslarda kullanılabilinir Ama eğer taze enginar denemek istiyorsanız, kabuklarını soymayı ve dilimlemeyi bilmelisiniz, daha sonra soğuk suya yatırın ve kararmalarını önlemek için bu suya limon suyu katmayı ihmal etmeyin
Bocconcini peyniri, yumuşak ve ham mozzarella peyniridir Tuzlu su içinde küçük toplar halinde satılır Özellikle salatalara ve orijinal İtalyan pizalarına çok yakışır
Provolone peyniri yarı sert ve lezzetli bir sofra peyniridir, yapılışı mozzarellaya benzer ama çok daha lezizdir Yıllanmış olanlarının kalıbı daha sert ve tadı daha keskindir Mum bir ambalajla tamamen kaplanmış ve iplerle etrafı sarılmış bir Provolene peyniri görürseniz, orijinal ve iyi kalitede olduğuna emin olabilirsiniz
Yıllanmış, tuzda saklanmış ve havayla kurutulmuş bir çeşit İtalyan salamı olan Prosciutto, genellikle çok ince dilimlenir ve meze olarak sunulur Ama makarna ve pizzalarda kullanıldığında da lezzetini korur Tavuk göğsü etrafına sarıldığı gibi incir ve kavun gibi meyveleri de sarmakta kullanılan bir alternatiftir Prosciuttoya sarılmış somon fileto enfestir
Zeytin sağlığını için çok faydalıdır çünkü yüksek antioksidan içerir Zeytin yemek kalbinizi korur ve kolestrolünüzü seviyenizi düşürür Aynı şey zeytin yağı için de geçerlidir Ne kadar lezzetli olduklarından bahsetmeye gerek bile yok
Pesto sosu, fesleğen yaprakları, çamfıstığı, sert sofra peyniri, zeytin yağı, sarımsak ve limon suyunun karışımından yapılır Herhangi bir akdeniz yemeği için muhteşem bir sos tercihidir
Koyun sütünden yapılan ve sert bir peynir olan Pecorino Crotonese’in kırsal ve sade bir tadı vardır
Muhteşem bir sofra peyniri olan Asiago, yapı olarak sert tat olarak keskindir Dünya üzerindeki tüm İtalyan restoranlarında sıklıkla kullanılır Bu lezzetli peynir adını Alplerdeki bir kasabasından almıştır
|
|
|