Konu
:
Vatruschki (Rusya)
Yalnız Mesajı Göster
Vatruschki (Rusya)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vatruschki (Rusya)
250 gr un
Yarım çay kaşığı tuz
1 yumurta
Yarım çay kaşığı toz şeker
125 gr tereyağı
Üzeri için
250 gr tuzsuz lor peyniri
2 yumurtanın sarısı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker
20 gr tereyağı
1 yumurtanın sarısı(üzerine sürmek için)
Vatruschki (Rus poğaçası):
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Tuz ve şeker ekleyip harmanlayın
Buzdolabından yeni çıkmış soğuk tereyağını küp şeklinde kesip ilave edin
Parmak uçlarınızla hafifçe yoğurun
Yumurtaları ekleyin
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin
Hamuru top şeklinde folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin
Peynirli karışım için lor peynirini çatalla ezin
Yumurtanın sarısı, tuz, şeker ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip karıştırın
Peynirli iç malzemeyi sıkma torbasına aktarıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletin,
Hamuru buzdolabından alıp tekrar yoğurun
Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın
Küçük çay bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesip yağlan mış fırın tepsisine dizin
Sıkma torbasının içindeki peynirli karışımı yuvarlak hamurların ortasına sıkın
Üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürün
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul