Konu
:
Domatesli Stromboli (İtalya)
Yalnız Mesajı Göster
Domatesli Stromboli (İtalya)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domatesli Stromboli (İtalya)
1
5 ekmek hamuru
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 domates
3 taze soğan
5 dilim hindi jambon
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
6 fesleğen yaprağı
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Kekik
Pul biber
Domatesli stromboli:
Soğanları ince doğrayıp zeytinyağında 2 dakika soteleyin
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve soğana ekleyin
Kısık ateşte 10 dakika pişirin
Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip soğumaya bırakın
Ekmek hamurunu merdane yardımıyla unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın
Domates sosunu üzerine yayın
Jambon dilimlerini üzerine dizin
Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin
Fesleğen yapraklarını dizin ve rulo şeklinde sarın
Ruloyu yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın
Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak servis yapın
Stromboli: Sıcak veya soğuk yenilen bir pizza çeşididir
İtalyan mutfağından
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul