Yalnız Mesajı Göster

Kırmızıbiberli Polenta (İtalya)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızıbiberli Polenta (İtalya)





1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sarımsak tozu
15 su bardağı mısır unu
2 yumurtanın sarısı
20 gr tereyağı
8 kırmızıbiber
125 ml zeytinyağı
Yarım demet fesleğen

Kırmızıbiberli polenta:
Kırmızıbiberleri fırın ızgarasında közleyin Kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın ve bir kaseye aktarın Zeytinyağı ve fesleğen yapraklarını ekleyip üzerini streç folyo ile kapatın Süt, su, tuz, tereyağı ve sarımsak tozunu tencerede karıştırıp kaynatın Mısır ununu ekleyip 5 dakika karıştırın Teker teker yumurta sarılarını ekleyip karıştırın Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın Pişirdiğiniz polentayı kalıba aktarın ve oda ısısında 20 dakika bekletin Buzdolabına alarak 1 saat soğutun Dilimlere ayırıp fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın Dilimleri servis tabağına alın Üzerlerine zeytinyağlı biberleri yerleştirin Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla