Konu
:
Kırmızıbiberli Polenta (İtalya)
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızıbiberli Polenta (İtalya)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızıbiberli Polenta (İtalya)
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1
5 su bardağı mısır unu
2 yumurtanın sarısı
20 gr tereyağı
8 kırmızıbiber
125 ml zeytinyağı
Yarım demet fesleğen
Kırmızıbiberli polenta:
Kırmızıbiberleri fırın ızgarasında közleyin
Kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın ve bir kaseye aktarın
Zeytinyağı ve fesleğen yapraklarını ekleyip üzerini streç folyo ile kapatın
Süt, su, tuz, tereyağı ve sarımsak tozunu tencerede karıştırıp kaynatın
Mısır ununu ekleyip 5 dakika karıştırın
Teker teker yumurta sarılarını ekleyip karıştırın
Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın
Pişirdiğiniz polentayı kalıba aktarın ve oda ısısında 20 dakika bekletin
Buzdolabına alarak 1 saat soğutun
Dilimlere ayırıp fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın
Dilimleri servis tabağına alın
Üzerlerine zeytinyağlı biberleri yerleştirin
Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul