Yalnız Mesajı Göster

Hüddam Konusuna Bir Analiz

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Hüddam Konusuna Bir Analiz

filancakisi Nickli Üyeden Alıntı

Benim hüddam konusunda bu forumda okuduklarımdan çıkardıklarım aşağıdakilerdir; (Yanlışım varsa düzeltin)

3) Melekler sadece Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne seviyesine gelenlere gözükmeye başlar

4) Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne seviyesinde değilsen sana melekler gelmez gelen cindir

5) Cin senin için zararlı olduğundan Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne düzeyinde değilsen (ki tahminimce %99,9 umuz bu düzeyde değil) hüddam çağırma işi senin için zararlıdır

6) Hadim hüddam işine girmek istiyorsan nefsini eğitip Nefsi Mülhime - Nefsi Mutmainne seviyesine getirmelisin (Tabi o seviyeden sonra hala nefsi ve dünyevi isteklerin için hüddam ı kullanmak istersen)

Genel anlamda hüddam ve hadim hakkında konuşmak istemiyorum ama Nefs mertebelerinde bazı yanlışlar olduğunu düşündüğüm için düzeltme ihtiyacı hissettim

Nefsi mülhime ; Nefsi emmareden sonra yani emreden nefsten sonra gelir ve artık nefsin ilham almaya başladığına delalettir Bu seviyedeki biri aldığı ilhamlar sonucunda neden burdayım? , ben kimim? gibi soruları kendine sormaya başlar ve bazı çalışmalar yapmaya başlar yani Nefs terbiye yolunun daha çok başıdır Burda bir karışıklık olduğunu düşünüyorum

Bu konu dışında bunlara çaba harcamaktansa nefs terbiyesine yönelme konusunda bende sana katılıyorum

En doğrusunu Allah(cc) bilir

Dua ve Selam ile

Alıntı Yaparak Cevapla