Yalnız Mesajı Göster

Az Tüketti?imiz En Yararly 11 Gyda

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Az Tüketti?imiz En Yararly 11 Gyda






New York Times, internet sitesinde Yemekten kaçyndy?ymyz ancak sa?ly?a en faydaly 11 gydayy açyklady

Pancar: Folik asit bakymyndan zengindir Kyrmyzy rengini veren pigmentler kansere kar?y sava?yr

Lahana: Kanserle sava?an enzimleri harekete geçiren “sulforaphane” isimli kimyasaly içerir

Pazy: Yapraklarynda, gözleri ya?lanmanyn etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur

Tarçyn: Kan ?ekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardymcy olur

Nar suyu: Antioksidan bakymyndan zengindir Tansiyonu dü?ürür

Kuru erik: Yçeri?inde yüksek miktarda Antioksidan içerir

Kabak Çekirde?i: Yüksek mineral orany erken ölüm riskini azaltyr

Sardalya: Demir, magnezyum, bakyr, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir

Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayy önler ve kansere kar?y koruma sa?lar

Yaban Mersini: Hafyzayy kuvvetlendirir


Kabak: Kalori de?eri dü?ük, lifler ba?y?yklyk sistemini güçlendiren A vitamini bakymyndan zengindir Uzun süre tok tutar



Alıntı Yaparak Cevapla