Konu
:
Az Tüketti?imiz En Yararly 11 Gyda
Yalnız Mesajı Göster
Az Tüketti?imiz En Yararly 11 Gyda
07-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Az Tüketti?imiz En Yararly 11 Gyda
New York Times, internet sitesinde Yemekten kaçyndy?ymyz ancak sa?ly?a en faydaly 11 gydayy açyklady
Pancar:
Folik asit bakymyndan zengindir
Kyrmyzy rengini veren pigmentler kansere kar?y sava?yr
Lahana:
Kanserle sava?an enzimleri harekete geçiren “sulforaphane” isimli kimyasaly içerir
Pazy:
Yapraklarynda, gözleri ya?lanmanyn etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur
Tarçyn:
Kan ?ekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardymcy olur
Nar suyu:
Antioksidan bakymyndan zengindir
Tansiyonu dü?ürür
Kuru erik:
Yçeri?inde yüksek miktarda Antioksidan içerir
Kabak Çekirde?i:
Yüksek mineral orany erken ölüm riskini azaltyr
Sardalya:
Demir, magnezyum, bakyr, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir
Zerdeçal:
Vücutta iltihaplanmayy önler ve kansere kar?y koruma sa?lar
Yaban Mersini:
Hafyzayy kuvvetlendirir
Kabak: Kalori de?eri dü?ük, lifler ba?y?yklyk sistemini güçlendiren A vitamini bakymyndan zengindir
Uzun süre tok tutar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul