Konu
:
Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir
Yalnız Mesajı Göster
Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir
07-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir
Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir
Mide dostu yiyecek ve içecekler:
Karnabahar :
Haşlanmış karnabahar, midenizi asit saldırılarından koruyup tüm sorunları giderebilmektedir
Karnabaharın içeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılmaktadır
Lahana :
Lahananın çiğ olarak yenmesi tercih edilmelidir
İnce şeritler halinde doğrayarak salatasını yapın
Meyve presinde lahananın suyunu sıkarak aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için
Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak bilinir
Dörtte bir lahanayı yıkayarak kalın şeritler halinde doğrayın
1 kerevizi soyup doğrayın
1 havucu temizleyerek dilimleyin
Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presi ile sıkarak sabah akşam suyunu için
Patates :
Çiğ patatesin suyu mide yanmasının doğal ilacıdır
Patatesi soyarak katı meyve presinde suyunu sıkın
Su,havuç suyu veya kereviz suyu ile karıştırarak için
Elma sirkesi :
Salatalarınızda veya mezelerinizde elma sirkesi kullanın
Maden suyu :
Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getirir
Ispanak :
Ispanağı buharda pişirin veya haşlayarak yiyin
Taze yapraklarını salata olarak tüketin
Zeytinyağı :
Çiğ olarak kullanıldığı zaman zeytinyağı besinlerin midede kalma süresini azaltır ve yağların sindirimi için safra salgısını artırır
Baklagiller :
Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırır
Muz :
Mideyi seven meyvelerin başında gelmektedir
Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilmektedir
Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırır
Kızarmış ekmek :
Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini giderir
Meyankökü :
Güçlü bir mide koruyucusudur
Yapılan son araştırma sonuçlarına göre meyankökü midedeki aşırı asitlenmeyi azaltmaktadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul