Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstığının Faydaları

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstığının Faydaları



Antepfıstığının Faydaları

Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir

100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir

Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür Kroner kalp hastalığının riskini azaltır

Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür
Vitamin E,B ve C komplexince zengindir

Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir

100 gr antepfıstığında 40 gr posa bulunurPosa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (03 gr) dan daha üstündür

İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler

Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir

Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür

Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir

Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur



Alıntı Yaparak Cevapla