Konu
:
Atatürk İle İlgili Ezber Bozan Belge
Yalnız Mesajı Göster
07-13-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Darüşşafaka Cemiyeti`nin arşivinden çıkan bir belge Cumhuriyet`in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün kardeşleri ve yakın akrabalarına ilişkin yeni bilgileri ortaya çıkardı
Belgeye göre, Atatürk`ün dördü 1921`e kadar vefat eden beş kardeşi vardı
Habertürk yazarı Murat Bardakçı`nın yazısında yer alan bilgilere göre Atatürk`ün annesi Zübeyde Hanım`ın 28 Ekim 1921`te Darüşşafaka`ya bağışladığı 20 bin kuruş karşılığı aile mensuplarının ruhlarına Kadir gecelerinde hatim indirilmesini istediği belirtiliyor
3`Ü KIZ 3`Ü ERKEK ALTI KARDEŞ
ZÜBEYDE Hanım`ın o tarihte hayatta bulunan akbarabaları hariç hatim duası için verdiği isimler şunlar: Kızları İsmet ve Naciye, oğulları Ömer ve Ahmed ile manevî kızları Rabia Hanım
O tarihte hayatta olan Mustafa Kemal ile Makbule Hanım listede yer almıyor
Buna göre Mustafa Kemal`in 1921`e vefat eden 4 kardeşi daha olduğu ortaya çıkıyor
Ailede ayrıca manevi evlat olarak Rabia isimli bir kız da bulunuyor
LİSTEDE ÜVEY BABASI DA VAR
DARÜŞŞAFAKA`YA verilen vasiyet belgesinde Zübeyde Hanım, Atatürk`ün de babası olan ilk eşi Ali Rıza Efendi`den `Ali` diye söz ederken ikinci eşi, Atatürk`ün üvey babası Ragıp Bey`e de yer vermiş
Zübeyde Hanım`ın dua istediği akrabaları arasında Ragıp Bey`in kardeşi Hüseyin Efendi ile babası Feyzullah Efendi, annesi Ayşe, büyükannesi Emetullah, anneannesi Emine ile teyzesi Fatma Hanımlar bulunuyor
İlmiye Çığ, profesör değil `uzman`mış
BAŞÖRTÜSÜ tartışmalarının alevlendiği dönemde `Sümerler`de başörtüyü ******ler takardı` iddiasıyla tanınan ve medya tarafından Sümerolog Profesör diye takdim edilen Muazzez İlmiye Çığ`ın değil profesör, doktora bile yapmadığı ortaya çıktı
Dil Tarih`te Sümeroloji değil Hititoloji bbölümüne kayıt yaptıran Çığ `arşivci kütüphaneci` sıfatıyla memurluk yapmış
İlmiye Çığ `Bine çekemeyen hocalar var
Ne derlerse desinler umrumda değil
Sümer dilinin etimolojisi üzerinde çalıştım
Ben profesör değilim
Bana zorla bu unvanı takıyorlar
Müzede uzman olarak çalıştım` dedi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul