Konu
:
Bir Eşi Daha Varmıdır
Yalnız Mesajı Göster
Bir Eşi Daha Varmıdır
07-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bir Eşi Daha Varmıdır
Bir Eşi Daha Varmıdır - Neriman Otman
Bir insani seversiniz ve bazi durumlarda bircok nedenden ötürü bunu o kisiye söyleyemezsiniz
Nedenler kisiye göre degisir
Bazen karsi taraf baskasini seviyor olabilir yada en imkansiz olani yani karsi taraf evli olabilir
Daha baska nedenlerde olabilir aski itiraf etmemek icin
En kötü nedenlerden biriside,karsi tarafin hoslanabilecegi tipte,kisilikte yada sosyal sinifi farkli bir ortamda olabilirsiniz
Tabiiki bu nedenler cogaltilabilir
Kisiye görede farklilik gösterir
Size buna trajik bir yasam örnegi anlatayim
Uzun zamandir tanidigi bir arkadasina asik olan birini tanimistim yillar önce sonra aarkadasligimiz ilerledi ve bana yasadiklarini anlatirdi artik
Bende ona sormustum"dostluk nasil aska dönüsebiliyor
Üstelik yeni tanidigin bir arkadasinda degil"
Leyla`da bana anlatti tüm icindekileri:"Hayatin ne getirecegini yada bizden ne götürecegini hic bilemeyiz
6 yillik bir arkadasima asik oldum
Söylemesi bile sacma geliyor kulaga
Ama öyle sabah uyaninca ben Selim`e asik olmusum degil tabiiki
Kendim bile farkina varmayacak kadar yavas yavas olmus
Duygularimi kendimce analiz ettim ve sonuca inanamadim
Tek emin oldugum yanlis kisiye asik oldugumdu
Cünki Selim`i cok iyi taniyordum
Bana asla karsilik vermeyecekti
Belkide bunu ona söyledigim andan itibaren,onu kaybedecektim
Bunu göze alamazdim
Ve ona bunu hic söylememeye karar verdim
Bir aski tek basina yasamak zormus evet
En kötüsü de bu degilmis,Keske en kötü aci askimi yanlis yasamak olsaydi
Selim birgün okul cikisi benle konusmak istedigini söyledi ve ufak yardima ihtiyaci oldugunu geveledi durdu
Bende nerden bilebilirimki basima gelecegi"tamam" dedim
Cikista bir yerde oturduk ve karsimda kivranmaya basladi
Bende "hadi söyle"dedim
Bana"ben asik oldum Leyla "dedi
Bu cümle beynimde kac kez tekrarlandi bilmiyorum ama kendimde olmasamda asik oldugunun ben olmadigimi biliyordum
O günden sonra hersey daha cekilmez hale gelmeye basladi
Baskasina olan askini dinledim ondan günlerce
Komik olan ise ona tiyolar veriyordum sevgilisiyle mutlu olmasi benide mutlu ediyordu cünki Selim mutluydu geriside önemli degildi
Yinede buna nasil dayanabildigime ben bile bazen sasiyordum
Icimde yasttigim ve büyüttügüm büyük bir askin varligi ile doluydum ve bunu bastiramiyordum
Bu beni cokta korkutuyordu
Engel tanimaz bir yöne dogru gidiyordum sanki
Onunla onsuz yasamk zordu ama onu baskasiyla paylasmak,bu fikir bile beni cildirtiyordu
Sizce bu askin sonu ne oldu?
Ben anlatayim size
Bu konusmadan 4 ay sonra Leyla intahar etti malesef
Buna inanmam öyle zor olduki neden dedim neden
Seven bir insan hemde sevdiginin yaninda olabilmek icin bircok seye katlanan bir insan bunu neden yapar
Bunun dogrusunu sadece Selim`den ögrenecegimi sanarak Selim`i aradim
Oda bana hastanede oldugunu oraya gelmemi söyledi ve gittim
Iki gün önce kalp nakli oldugunu bu yüzden hastanede oldugunu anlatti biraz konustuk ve ben daha fazla dayanamadim ve Leyla neden böyle birsey yapti dedim
Bana bakti ve sanki kücük bir tebessümle Leyla burda bizimle dedi
ben o an sandim yani ölsede artik yüregimizde yasayacak anlaminda söyledi diye düsündüm
Bana kisaca söyle anlatti:Selim`in bir kalp rahatsizligi ortaya cikiyor aylar önce ve bunu normal olarak en yakin arkadasiyla paylasiyor nerden bilsin ki Selim olacaklari
Hastaligin ilerleyen evresinde Selim hastaneye yatiyor ve tedavi altina aliniyor ama bu süre zarfinda Leyla en yakin dost sifati ile hergün hastanede bazen geceleride tabiiki Selim`in kiz arkadasi da orda
Dr Selim`in en yakin zamanda kalp nakli olmasi gerektigini söylüyor hayati risk ortaya cikinca Leyla önce 2 günde bir sonra 4 günde bir derken arayi iyice aciyor aradan 2 hafta gecmis ve Leyla`nin intahar haberini almis
Selim`in ifadesi söyleydi"haberi aldigimda kanim dondu sanki kaskati kalmisim sadece uyandirin beni bu kabustan " demis
Selim bana gögsünü tutarak "Leyla burda" dedi
Ben o an herseyi anladim ve kaninin donmasi ne demek mis onuda o an anladim adeta duyduklarimdan sonra kipirdiyamaz oldum
O anki yasadigim duygu selini anlatmaya uygun kelime yok hersey karismisti
isin en aci yanida Selim`in Leyla`nin intahar nedenini hic bilmemesi
Leyla Hayatiyla bir kumar oynadi ve bende kazandigini düsünerek gitti
Belki bunu biliyordu belki bilmiyordu ama her halükarda Selim onun sayesinde yasadigini bunun icin ona cok sey borclu oldugunu söylüyor
Bu muamma böyle ce kaldi ben bunun nasil bir tesadüf oldugunu yada nasil veya ne sekilde oldugunu hic anlamadim ama tek bildigim Leyla yüregini en cok vemek istedigi kisiye emanet etti ve gitti
Selim suan Evli 3 cocugu var ve kizinin adini da Leyla koydu
Leyla askini saklamakla iyimi yapti,yaptigi fedakarlik gereklimiydi yada dogrumuydu,bu karari selim`i yastti ama Leyla `ya ne gösterdi yada ne getirdi bunlari sanirim herkez kendi mantiginca ve kalbinin sesine uyarak cevaplar
Leyla`nin yaptigini kac seviyorum diyen yapabilir yada yapar? O hayatini bosa feda etmis olabilirmi neticede Selim hic ögrenmedi onun sevdasini
Neriman Otman
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul