Konu
:
Umut Ama Nereye Kadar
Yalnız Mesajı Göster
Umut Ama Nereye Kadar
07-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Umut Ama Nereye Kadar
Umut Ama Nereye Kadar - Uğur Demiröz
Öğretmen sınıfta öğrencilerine bir öykü ile umut’u anlatmaya karar verdi
Bazen umutların umutsuzluğa döndüğü anları hissettirmek adına
Dinleyin ve ders çıkartın diyerek başlamıştı anlatmaya:
Bir gün bir kuş varmış hayallerine uçmak isteyen sevdiğine gitmek mutlu olmak isteyen
bir gün karar vermiş uçacakmış, ne kadar uzun olursa olsun yol hiç fark etmez gidecekmiş hayallerinin peşinden,sevdiğine kavuşacakmış
uçmuuş,uçmuuş ama çok küçükmüş kanatları ne kadar hızlı kanat çırpsada gittiği mesafe hep aynıymış
Rüzgar çıkmış karşısına gülmüş
-Nereye gidiyorsun? Ben senden güçlüyüm kırarım kanatlarını, silerim umutlarını demiş ve küçük kuşun kanadını kırıvermiş
Kuş acı ile yere düşerken anlamış ki ne kadar istersen iste o yolda ölsende olmazsa olmuyormuş istediği şey
Kendi küçük lakin hayalleri büyükmüş, rüzgar güçlü, yolda uzunmuş ve istemekte yetmiyormuş mutlu olabilmek için
Öğrencilerin içindeki sarp ise hikayeyi hem dinliyor hem de sevdiği kızın resmini defterine çiziyormuş
Umutsuz mu olmalıyım acaba diye içinden geçirirken öğretmenin sinirli sesi karşısında kendine gelmiş
-Sarp beni dinlemiyorsun galiba
-Yook dinliyordum öğretmenim lakin o arada da birşeyler çiziyordum derken resmi sıranın altına koydu
-Yok öyle! ben bu tembel öğrenci numaralarını bilirim, bak tarih bile veriyorum sana ve bu anlattığımla ilgili imtihan olacaksınız
Sınavda sen çalışmadan da yaparsın herhalde yada bildiğin sorular çıkar ha göreceğim o zaman
Sarp yine daldı gözlerine aşık olduğu esmer kızı düşündü
O yanında olduğu sürece tüm sınavlar ona vız gelirdi
Ama ya kuş misali onun sevgisini kazanmak için yaptığı tüm çabalar boşa giderse diye bir iç geçirdi ve ondan gerçekten hiç ayrı yaşamamayı diledi rabbinden
Öyle bir imtihan çok zor olurdu kendisi için
Tam böyle düşünürken zil çaldı
Düşündü hemen onun yanına gitmeliyim ve bu çizdiğim resmi ona vermeliyim
bir an durakladı onunda gerçek bir fotoğrafını istemeliyim evet istemeliyim umutlarım ve sevgim adına
Koşarak merdivenlerin trabzanlarından kayarak dışarı attı kendini
Uğur Demiröz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul