Konu
:
Ask Acısı Baska Acıya Benzemez
Yalnız Mesajı Göster
07-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ask Acısı baska Acıya Benzemez - Yusuf Yaşaroğlu
Elimde Cicekler
kapina geldigim gun nerden bileydim
cok sevdigin babanin seni baskasini verdigini kapiyi calicakken
annen acti kapiyi telasla evde yok dedi senin icin acele bir sekilde kapiyi yüzüme kapandi
Aslinda o an kapi deyil hayatimin umut isigi kapanmisti farkinda deyilmisim megerse
Ben ise askere gidicek
caki gibi delikanli idim gitmezden önce sevdigime cicekleri verip duani istiyecektim ama
kapi kapanmisti yüzüme iste
evde yoksa nerde diye dusune dusune otobusun yolunu tutarken herkes bagiriyordu `-En Büyük Asker Bizim Asker diye
Yol boyunca askerlik biticek
sonra seninle evlenecegim hayali ile saatleri gecirirken kafamda kocaman bir sen varken
otobus yollarda akip gidiyordu
asker ocagina dogru
bir ara uyumustum bir rüya gördüm uyurken sen elinde sari ciceklerle bana geliyordun bu cicekler sana askim diyor sonra gidiyordun uyandigimda varmistim varicagim yere hayirdir insallah deyip
indim otobusten
ilkkez geldigim bu sehirde ne kimseyi taniyordum nede biliyordum kafam kazan gibi olmustu son kez sesini duymak icin aradim cep telefonun kapali idi
Vardik asker ocagina sonra teslim olduk icim icimi yiyordu senden haber alamadim diye ama bir süre seni aramak zor olucakti cunku kuyruklar vardi telefon kulubesinde ve telefon karti bulmak o kadar zordu ki
bir süre sadece askerligin vermis oldugu girdaba kaptirdim kendimi
gidiyordum hergun yeni seyler ögreniyordum ama icim aciyordu bunu kimse bilmiyordu senden haber alamiyordum
Yemin törenine kadar böyle karmakarisik duygular icinde dolandim durdum
aslinda dusunmeye pek vaktim olmuyordu o kadar dolu idi gunler anlatamam
Yemin töreninden ertesi gun telefon karti alip aradim anami
kurban oldugum anamin sesini o kadar özlemistim ki
aglamamak icin zor tuttum kendimi ama annem agliyordu buda gurbette olmanin ve en önemli asker olmanin hem gurur verici hemde zor oldugunu anlatiyordu bana sanki
Anneme sordum seni o nasil diye annem bilmiyorum ki oglum bir süredir memlekette yok teyzesine gitmis izmirdeki dedi
sonra konuyu degistirdi ama benim salak kafam hala anlamamisti senin coktan beni terk ettigini
saf asiklar gibi
dagitim iznini saymaya basladim bende dagitim izni olunca ne olsa seni görücektim bir gun olsa bile
Ve ogun gelip catmisti
Almistim elime dagitim iznimi geliyordum memlekete
sonra ayri yerlere dusen arkadaslarla vedaslasmalar telefon vermeler cok güzel anilardi onlar
memlekete indigimde gece yarisi idi eve geldigimde anam
uyanmis beni bekliyordu doya doya sarildi önce sonra agladi
Sabah olunca ciktim carsiya es dost akraba
görenle konusa konusa buldum sonunda arkadasimi
can yoldasimi
sonra seni sordum basini öne egdi bir daha sordum laf degistirmeye calisti bir daha sorunca söyledi
söylemesi zor ama kanka o evleniyor hemde bu gece
evlendigi kiside en yakin arkadasimiz
deyince benim
kafamdan kaynar sular akti sanki
Demek bu ulasamamak hep bundandii neden bana söylemedin dedim kankama o ise bana asker ocaginda zor be abi söyleyip morelini bozmak istemedim hem bilsen ne olucakti ki ne yapabilirdin
icimden o an bir öfke bulutu yükseldi istedim ki gidip ikisinide yok edeyim hatta bunada karar verdim gerci benim geldigimi duyunca telasa kapilmislar
mutlu ciftimiz
Araya hatiri sayilir insanlar girince beni vazgecirdiler sonrada duyduguma göre memleketi terk etmisler
gelmiyorlarmis bile
gelselerde umrumda deyil ya artik neyse
neden bunu yazdim onuda bilmiyorum ama
bugun bir kere daha
hatirladim
bu kötü olayi
Ve derler ki her ask hikayesi mutlu sonla bitmez
buda mutlu sonla bitmeyen bir ask hikayesi sadece herkesin yasadigi gibi
kusursuz
ama aci verici
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster