07-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Geride Kalanlar
Kaç mevsim geçti, kaç bahar  Şimdi dar bir sokakta yürüyorum  Ellerim ceplerimde, düşümcelerim gecenin içinde kaybolmuş  
Yitirilmişliklerin, haksızlıkların, kaybettiğim herşeyin hayaliyle dans ediyorum Kendi hayatımı seyrediyorum düşüncelerimde; her zaman olduğundan daha sakin, daha hüzünlü, buna rağmen daha güçlü  
Her yenilginin acısı yüreğime çöreklenmişken ben yine de ne kadar güçlendiğimi hissediyorum  Her kaybedişin ardından nasıl filizlendiğini tecrübelerimin
Artık biliyorum öğrenmenin sonu yok Öğrenmek içinse kitaplar, dergiler, gazeteler tüm bunlar o kadar havada kalan somut şeyler ki  İnsan en güzel yaşayarak hatta yenilerek öğreniyor Yeniliyor, hayat alıp yerden yere vuruyor, önce can yakıyor, bir kaç damla gözyaşı, biraz sitem, biraz özlem  Ama sonra doğruluyorsun yeniden ayağa kalkıp kaldığın yerden yürümeye devam ediyorsun  Tüm yaşadıkların,sana yapılanlar, haksızlıklar, kavgalar, düşmalıklar hepsi geride geçmişin bir parçası olarak kalıyor  
Şİmdi ya geçmişin tüm yüküyle beraber yürüyeceksin yaşam yolunu, yada geçmişin yükünün hamallığına talip olmadan, bırakacaksın sırtından öyle devam edeceksin yoluna  
Evet bu dar sokak beni kim bilir belki hep hayalini kurduğum o küçük sahil kasabasına taşır  
Mirage-Özlem 2006
|
|
|