07-11-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güle Budanmış Bir Sevdayım Ben
Bir güle gömün beni,öldügüm zaman   Kipkirmizi bir gülün ta yüregine yapin mezarimi   
Serpistirin daglara, ovalara, bayirlara   Takip takistirin genç kizlarin saçlarina,
delikanlilarin yakalarina  Demet yapin vazolara , nakis olsun kilimlere  
Bir güle gömün beni, gözlerimi yumunca  Kipkirmizi yapraklarin yem yesil yüregine yatirin beni 
Yaramaz bir kelebek kanat çirpsin üstümde  Baris tohumlari tasisin
kanatlarinda  O kanat çirptikça içim ferahlasin
Bir gülün yapragina gömün beni,bahar gelince  Fark etmez ister bir gonca gül
ister bir deste gül Kirmizi olsun, Sari olsun, Beyaz olsun, taze olsun canli olsun yeter  
Ölmesin savas ortasindaki çocuklar gibi  Kopmasin dalindan daha yesilken,sararmadan kapilmasin yellere  
Bir gülün hayaline gömün beni,umutlarim kalbime kilitlendiginde  
Bir genç kizin hayalleri kadar pembe olsun  Ama bana söz verin,sakin suya düsmesin bir daha  
Bir uçurtmanin kuyruguna takin onu   özgürlügün tadini çikarsin bulutlarin üzerinde  
Bir gülü sulayan buluta gömün beni bembeyaz  Baris yagmurlari biraksin yer yüzüne  
En tas yüreklerin üstüne üstüne yagsin  Oda yetmezse sel olsun,tassin gelsin yamaçlardan  
Katip götürsün önüne, hos olmayan her seyi  
Bir gülü sulayan bulutun yagmur damlasina gömün beni,tuzsuz olsun,asitsiz olsun  
Gözyaslarimin tuzu yeterince yakti çünkü beni,bedenimi, yüregimi  
Onlarca aç çiplak ilgiye hasret çocugun ,onlarca gencin,yaslinin gözünden akan yaslarin tuzunda kavruldu yüregim  Yandi yüregim  Gömün artik beni o yagmurlara  
Bir gülün gülüsüne gömün beni,gamze dediginiz sirin çukurlar eslik etsin bana  
Hasretim çünkü kikir kikir gülüslere  Kara kara düsünenleri,hasta,aç,sakat insan mezarlarini,aglayan çocuk yüzlerini görmek istemiyorum artik  
Bir gülün umuduna gömün beni,gül kokulu olsun umut-mezarim  
Canli olsun barisli günlerin umudu olsun  Gitsin otursun en can alici tartismalarin ortasina  
Sitem etsin "Yazik degilmi onca hayale,umuda, güzelliklere" diye  
Bir gülle baslayan sevgilere gömün beni  Bir yürek dolusu sevgi olsun mezarim  
Yürekler dolusu sevgi verin bana  Çünkü sevgi beraberinde saygiyi ,esenligi,umudu,mutluluguda getirir Sevgi yalniz degildir Baris izler onu  Sevgiyle baris hiç ayri olurmu birbirinden  ?

|
|
|
|