07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çöz De Gel
Yaşamaya başladığımız bu hayatın belirli devrelerin de,unutulmaz dönemler oluşur
Dünden bu güne geldiğimiz noktada, hep bir şeyleri eleştirerek aslında kendi kimliğimizi tanırız O öyle bu böyle ler, bizi ele verir Fakat adamakıllı hep dışa vurulan değerlendirmelerimizi parentezleyip karşı olduğumuz konulara tepkilerimizin nedenleriyle yüzleşmek için, önce içe dönüp kendi sebeplerimizi anlamalıyız
Bu bir yerde düşüncelerimizin idrakında, saglıklı bir çözüm olarak bize ayna olur
Olaylara tarafsız bakmamızı saglar
Kendimizi yabancılaştırıp benliğimizden, neden tavır alıp, her hangi bir olaya karşı hırsla gösterdiğimiz tepki yi araştırmalıyız
Onun nedenlerini kavramaya çalışırken, ben neden ona karşı böyleyim diyebilmek için çatışmasız iradeyle önce kendi öz benliğini anlamalı insan
Bilindik bilinmedik ne varsa göze sokulurcasına, öğretme kabiliyetine sebep, bu doğru bunu öğren ve uygula pratiğiyle insan her zaman kendine olan güvenini saglayamaz
Ben yaşadım iyi bilirim öğren sanada ders olsun uygulaması ise tamamen fiyasko olmaya mahkumdur
Tanrıyı, işaret parmagınla göklerde gösterebilirsin Allah bir dir, demenin kutsallığına Beni dinle demek Uymaz
Birlikten kuvet doğar misalinin altında yatan gerçekte birbirlerini anlayan ve saygı gösterebilen insan toplulukları vardır
Hepimiz biriz, eşitiz, anlayışıyla çoğalır düşünceler
Büyüklüğünü aşılamaya çalışan lar, bir gün çok fazla küçülebilirler Bunu bir çocuk düşünemez Düşünmesi gereken büyüktür O çocuğun da, bir gün büyüyebileceğini göz ardı etmemekle başlayan anlayış, kendisinin hiç küçülmeyecegine dair yapacağı bir sözleşmedir
Hayattaki davaların su yüzüne çıkmış binlerce çizgisinde insanlığın hırsla bağlantılı yaşama azimlerin de, savundukları hep kendi fikirleridir Bencillik yaradılış itibarıyla yine iç araştırmasız dışa vurulan anlayışsızlıklardır
Merkezi ele geçiren müdür Patron vari direktifleriyle, asıp kesme, biçip dikme operasyonlarını, kayıtsız şartsız düzenlemeyi, imparatorluk bilir
Ve her kez imparotor olmak ister Liderlik duygusu hayalide olsa insana zevk veren çiğ yanlarıyla sessizliğin ezikliğini duyan her kezin bağrında ateş gibi yanarak bas bas bağırır
Ve sadece çırpınan kuş degildir
Kuş misali ne çok insan yalnızlığın boşluğunda karmakarışık düşünceleriyle elini hangi cebine sokacağını bilemez
Ve alışkanlık halini aldımı yönlendirme Öyle bir kalabalık oluşurki yolun ortasında bir taraf sağa çeker müptelalıklarını Bir taraf sola park eder alabora olmuş gemilerini
Fakat öyle bir yan vardır ki, Biz diyen bireyler topluluğu işte orda anlayış vardır Hem dışa bakar yüzleri, hem içe dönüktür hedefleri
Onlar bir elmanın bütünlüğüyle sahip çıkarlar düzenlerine
Bu elmanın, hepsi benim İstersen bir dilim veririm Mantığı gütmezler Onlar hep beraber yaşarlar açlığı tokluğu
Hep beraber ölürler
Dürüstlük birey anatomisinin, özgürlüğüdür
Hayata karşı duruşun binlerce başlığı vardır
Sen kırmızıyı seversin ben maviyi Farketmez sen maviyi sev ben kırmızıyı Önemli olan zevklerimize duyabileceğimiz temiz duygularla başlayan sadık dostlukların hoşgörülü başlıklarını atabilelim hayata
Başlanğıçlardır sürdüren, yıkılmaz temeli

Ben senin yerine koyabiliyorum kendimi
Amma sen de, benim yerimde olmayı dene
Çünkü bende insanım sen de
En ufak boyutu bu meselenin
Sonra düşün problem nedir
Yaşamak için çözüm üret
Fakat unutma Biz, siz, onlar
Hepimiz insanız
Peki bu karmaşa ne
Bu çağda  
İnsan olarak kendimi bağdaştıramıyorum bu Dünyaya