Konu
:
Anılarım - Misket
Yalnız Mesajı Göster
Anılarım - Misket
07-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Anılarım - Misket
Anılarım Yazısı - Anılarım Ümit Zafer Bağcı - Ümit Zafer Bağcı Yazıları
Maceralarla dolu ilköğretim 2
sınıfın ardından 3
sınıfa başlamıştım
Okulda bir saatlik ders geçmek bilmezken ne çabuk da gelip geçmişti yaz tatili
Neyse ki bu sefer okula 1
sınıfta ki kadar heyecanlı gitmemiştim
Çünkü iki yıl içinde alıştığım arkadaşlarımla okula devam edecektim
Hem artık annemin de okula gelmesine gerek yoktu
Yeni doğan kuzenimi gördükçe kendimi abi gibi hissediyordum
Okulda:yazılılar,sözlüler derken bir gün canım sıkıldı ve misket almaya karar verdim
Hangi erkek çocukluğunda misket oynamamıştır ki? Mahallede arkadaşlarımı yendiğimi fark edince bu işi okula taşımaya karar verdim
Arkadaşlar da zaten benim kafadandı
Sınıfta misket turnuvaları yapmaya başladık
Çocukluğumun zevkinin doruk noktalarında olduğunu hissedebilmişsinizdir
Sınıfta gruplar haline gelip işi okul geneline taşıyacaktık ki, ne siz sorun ne ben söyleyeyim ne olduğunu
Bizim sınıfta gıcık bir kız vardı
Kız resmen bana kafayı takmıştı
Beni sinir etmek için resmen elinden geleni yapıyordu
Misketleri çıkarıp tam oynamaya başlayacakken arkamdan bie el omzumu tuttu
İlk başta arkadaşlardan biri zannettim, umursamadım ama el beni dürtmeye devam edince arkama döndüm
Karşımda öğretmenimizi görünce kıpkırmızı kesildim ve içimden gitti bizim misketler diye ağıt yakmaya başladım
Bu gıcık kız yine beni öğretmene ispiyonlamıştı
Öğretmen misketleri eline aldı ve şu misketleri sana bir şartla veririm dedi
Heyecanla öğretmenin ağzından çıkacak kelimelere odaklanırken öğretmen sınıfın ortasında misketleri yere dizmeye başladı
Acaba ne yapacak diye düşünürken öğretmen masanın yanına gitmemi istedi ve en başta ki misketi vurmamı istedi
Eğer vurursan misketleri sana geri veririm dedi, ama vuramazsan misketlere son kez el sallarsın
Sınıfta ki bütün gözler benim üzerime odaklanmıştı, misket grubunda ki arkadaşlarım da bana yalvarırcasına bakıyorlardı
Boynumdan aşağıya terler akıyor, kalbim ilk defa bu kadar hızlı çarpıyordu
İçimden bir his bu işi başarabilirsin diyordu,misketlerle kazandığım başarıları hatırladım, sevdiğim kız da bana bakınca hedefimi aldım ve misketi aniden fırlattım
Misket hedefin tam yanından geçmek üzereyken neyse ki orada ki küçük bir taşa çarptı ve en başta ki misketi vurdum
Herkez alkışlamaya başladı
Arkadaşlarım bana sarılarak havaya kaldırdılar ve öğretmenim sözünü tutarak misketleri geri verdi
Öğretmene şikayet eden kız ise ağlayarak sınıftan uzaklaştı, hayatta ki ilk başarımdı
Ümit Zafer Bağcı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul