07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seçmek Mi Gitmek Mi
Seçmek mi Gitmek mi Yazısı - Seçmek mi Gitmek mi İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları
Cuma gecesi bir haber düştü internet sitelerine “Başbakan hastanede!” Haber geç saatlere kadar doğrulanmadı Evine geçtiği bilgisini okuduk Ertesi sabah çok erken bir saatte uçuşum vardı Tesadüf, hemen yanımda bir Ak Parti milletvekili oturuyordu O da konudan habersizdi Ya da bilgi vermemeyi tercih etti Uçak indiğinde ise yapılan resmi açıklamayı okuduk, yine internet üzerinden Evet Başbakan, yeni bir ameliyat daha geçirmişti
Kritik günlerde bir de sağlık sorunlarıyla uğraşmak zorunda olmak hakikaten zorluklara zorluk ekler
Daha önce de yazmıştım  
Kemal Kılıçdaroğlu’nun fıtık ameliyatı söz konusu olduğunda Hastalıkların Zihinsel Nedenleri isimli kitaptan söz etmiştim
Şimdi tekrar baktım da bağırsak rahatsızlıkları için “Eskiyi, artık ihtiyaç duyulmayanı bırakmaktan korkma  ” açıklaması yer alıyor  
Kimi durumlarda bir doktor müdahalesi ile çıkarılıp alınması gereken parçalara dönüştürüyor vücut demek ki o nedenleri  
Bugünlerde yaşanan kaosun sebebi olarak, eski dostların aralarındaki son hayati bağları da koparıp atma noktasına geldikleri konuşuluyor  
Cemaat ve hükümetin son restleşmesi deniyor  Deniyor da deniyor  
Yaşanan her şey bir küçük ok olarak giriyor bedene önce  Bir yerlerde saklanıyor işte
Siyaset pek de keyifli bir iş değil kanımca 
Bir ideal uğruna verdiğiniz çabanın karşılığını bedeninizdeki hasarlarla da görebiliyorsunuz  
Dedikodular çeşit çeşit  
Aslında hepsini yazmak istiyorum da  Köşemdeki “dar alan” (konu itibarıyla) bu tür uzun paslara pek uygun değil  Açıkçası bir Amerikan polisiye filmi izler gibi soluk soluğa takip ediyorum olayları  FBI ve CIA her an birbirine dalacak gibi olur da “bu benim görev alanım, elemanlarına söyle çeksinler ellerini bu davadan” filan diye posta koyar ya yakışıklı bir amir  Diğeri içlenir, güneş gözlüğünü indirir, “yakında canına okuyacağım senin” der, yere tükürür, olay yerini terk eder Sonra heyecan tavan yapar, özel yetkili savcılar, valiler, başkanlar falan filan  Kurumlar çatışmasında, köstebekler savaşında çimenler ezilir  
Kurumlar çatışması bir yana da  
Pek çok şey “tek adamın” kendi tercihiyle de omzuna asılı olunca  
Merak ediyorum  
Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan acaba hasta eşine bakıp, o uyurken, ya da dinlenirken “Bıraksak bütün bunları artık  Dinlense, üzülmese, sinirlenmese  ” diye düşünüyor mudur?
Kırgın mıdır? Kızgın mıdır? Yorgun mudur? Tekrar başa dönecek olsalar, şuradan başlayalım, şunları şunları hiç yaşamayalım diyor mudur?
Eskiden sadece bel, boyun fıtıkları, hipoglisemi gibi hastalıklarla uğraşıyorlardı Şimdi giderek ciddileşen, dinlenme gerektiren sorunlar ekleniyor  Uzun bir tatil gerek ama gidilemez ki  
Bir ülkenin başbakanı da olsanız yeterince özgür değilsiniz sonuçta  Bu tür sorumluluklar kendi isteğimizle ayağımıza geçirdiğimiz gümüş prangalar aslında  Lider olmak; başarı, para ve ün sahibi olmak; bir grubu, evi, yönetmek, anne baba olmak  Yani kaybetmekten korkacağımız bir şeylere sahip olmakla başlayan sorumluluklarımız  
Tercihlerimiz değil mi yolumuzu belirleyen? 
“Şahane hatalar” diye bir kitap okuyorum  
Yıllar önce Ayşe Arman’a verdiğim bir röportajda çıkıvermişti ağzımdan bu cümle  “Çok şahane hatalar yaptım” diye  Ayşe de güzel bir başlık yapmıştı  Markette alışveriş yaparken gözüme çarptı kitap “Neymiş, bakalım, alıp bakayım  ”
Çok ilginç  Çok, çok ilginç  
Yazar her bölümün sonunda size iki seçenek sunuyor
Seçtiğiniz yol hangisi ise o bölüme gidiyor, kitabı okumaya oradan devam ediyorsunuz  
İlk seçeneklerim sonunda Güney Afrika’da gönüllü bir yardım ekibinin içinde, mutlu, şişman ve evli bir kadın olarak zenci kocamla el ele bir suikastta öldüm ve cenette gittim  
İkinci seçeneğim ise beni hayatımın baharında Las Vegas’ta öldürdü  Doğru cehenneme!!
Hep diyorum  
Hep   
Allahım bazı kullarına seçme hakkı ve seçebilme yeteneği vermiş  
Seçebilmek özgürlüktür tartışmasız ama Bence gidebilmektir esas olan!
Yeni bir yolculuğa çıkıyormuş gibi ürkek,
Ya da bir yolculuktan yeni dönüyormuş gibi yorgun ve bıkkın  
Anlatmak istediğim ise  
Neyse boşverin
http://2che me
İclal Aydın
|
|
|