07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beklemenin Birinci Hali
Beklemenin Birinci Hali Yazısı - Beklemenin Birinci Hali Başak Sayan - Başak Sayan Yazıları
Her sabah evden çıktığımda, saatlerce eve dönmemi bekleyen bir köpeğim var benim
Adı Max
Ne kadar geç kalırsam kalayım her eve dönüşümde aynı coşkuyla karşılar beni
Ne bir sitem olur karşılamasında ne de fazladan bir talep  
Sadece bekler
Ve sadece döndüğüm için mutlu olur  Her seferinde  
Beklemek hali içimi acıtmıştır benim hep
Yaşlı insanlar da hep beklerler ya birilerini  
Birini beklemenin iç acıtan duygusunu hissetmek daha da hassas yapıyor insanı bekleyenlere dair  
Beklemek öyle bir şeydir ki, ne hayatına dönebilirsin tekrar ne de başka bir hayat yaşayabilirsin
Beklemek öyle bir şeydir ki, en unuttuğunu zannettiğin anda bile içinde bir yerlerde aynı duyguyu yaşadığını bilirsin
Beklemek yeryüzündeki en büyük umuttur, yaşanılan
Beklemek insanın içindeki inancı büyütür, kendine dair
Beklemek karşındaki kişiye dairdir belki ama tek kişiliktir aslında
Beklemek öyle bir şeydir ki, içindeki 'o'nu bu denli büyütmenin başka yolu yoktur hayatta
Öyle büyütür öyle büyütürsün ki onu içinde, yaşadığın duygu sel olup akar gözlerinden, sığmaz içine nefesin birden, öleceğini zannedersin  
Beklemek öyle bir şeydir ki ne sende sen kalırsın, ne de başka bir şey  Geçmiş yok olur gözlerinin önünde Daha önce böyle bir duygu yaşamadığına yemin edersin içinden
Beklemek öyle bir şeydir ki içinde hissettiğin acıyı 'o'nun varlığı dindirir sadece
Beklemek öyle bir şeydir ki başka kimsenin elini öyle tutmadığına, öyle bakmadığına, öyle dokunmadığına inandırır seni  
Beklemek fena bir şeydir  
Ama çok da güzeldir  
Birini beklerken, beklediğinin geleceğini bilmek yakın zamanda  
Beklemenin birinci halindeyim ben  
Başak Sayan
|
|
|