07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vay Be
Vay Be Yazısı - Vay Be İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları
Adaletin bile zaman aşımı var  
Körfez savaşını canlı izlemiştim televizyonda  
Sonra hiç unutmuyorum (kim unuttu anlamıyorum zaten) Madımak Oteli’ndeki can pazarını, pencerlerin, perdelerin yanışını  
İçeride oturup bekleyenlerin yüzleri  
Aziz Nesin’in itfaiye merdiveni ile binadan çıkarılış görüntüsü  
Yanımda bir adam var  Neukölln’den bir işçi “Allah belalarını versin bunların” diyor  
Ekrana bakıyoruz birlikte  Dehşet içindeyiz 
Dehşet içindeyiz sanıyorum  
İşçinin yanında vardiya arkadaşı ve eniştesi var Bir ağızdan “Amin” diyorlar  “Amin, inşallah  ”
“Allah cehhenem ateşini dünyada gösterdi bu ‘piskominizlere’ Şu ödleğe bak, şu ödleğe bak hele” diyor enişte, merdivenlere sıkı sıkı tutunan Aziz Nesin için  
O anda neden bir aradayız, neden o kalabalık Türkçe yayın yapan bir televizyonun başında, bugün hiç hatırlamıyorum Adamların yüzlerini de hatırlamıyorum Ama seslerini hiç unutmadım O dakikaların müthiş öfkesini ve de  Şu anda bunları yazarken aynı öfkeyi hissediyorum yine  Aynı sıcaklığı ile  
Hayata tahammül edebilmek çok zor  
Pek çok acıyı unutmayı tecih ediyoruz bu yüzden  
Depremleri, katilleri, beyinsizleri, yenilgileri  
Unutmazsak dayanabilmek mümkün olmuyor çünkü  Daha önce defalarca konuştuğumuz, yazdığımız gibi belki unutmuyor, sadece üzerini örtüyoruz  
Ama bazı acılar var ki unutulması mümkün olmuyor ve adalet yerini bulmadan ağıdı susmuyor  
Kendi kişisel tarihimde, adaletin olmadığına inandığım yıllarda unutmaya uyuduğum oldu  Öyle derin uyudum ki uyandığımda unutmuştum  Uyuşmuştum  Uyurgezer olmuştum  
Ama bu öyle bir unutuştu ki beraberinde bütün güzel insanları, isimleri, anları ve anıları da götürmüştü  Hiç yaşamamışım sanki, hiç yaşanmamış sanki  
Başıma gelen bu unutma zorunluluğunun bugün toplumsal bir alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini düşünüyor olmalı birileri  
“Bunu iyice belleyin: adalet yok!!! Yatın, uyuyun; uyandığınızda unutmuş olun!” diyorlar sanki  
Kırılmış bir kalbi onarabiliyorsunuz  Yeniden sevebiliyorsunuz hatta Kaybedilmiş bir işi, parayı yeniden kazanabiliyorsunuz  
Hastalıkta bile iyileşme umudu ile sabahı bekliyor hasta  
Hepsini, her şeyi yeniden inşa etmek mümkün  
Bir tek adalet  
Yalnızca adalet  
Adaletin beli kırıldı mı  
Bir daha gözünün feri gelmiyor insanın  
Zaman aşımı diyorlar  
Senin yürek aşımından haberin var mı?
Ve adaletin hakikaten bu mu dünya?
İclal Aydın
|
|