07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güneş Doğsa Ne Yazar
Güneş Doğsa Ne Yazar Yazısı - Güneş Doğsa Ne Yazar İclal Aydın - İclal Aydın Yazıları
Benim yazım size ulaşana kadar hayli zaman geçmiş olacak  
Bazen uzaklaşmak iyidir  
İki adım geriye çekilmek ya da durmak  Koşanlar bir koşsun bakayım, iki soluklanayım,
nasılsa yetişirim diyerek yalnız kalmak iyidir  
Bir durdum bu ara Dolayısıyla tüm olup bitenleri geriden takip ediyorum Hoş; durmasam, kalabalığın ortasında hatta bazen olayların ta içinde yer alsam bile gerçeği, olup biteni tüm çıplaklığı görebilmem imkâ nsız oluyor bazen  
Pek çoğumuzun başına geldiği gibi  
Pek çoğunuzun zaman zaman yaşadığı gibi 
Ama bazen bazı ağıtları erken yakıyoruz  
“Ne oldu şimdi” diyorlar  Çünkü biliyoruz  
Çünkü biliyorum  Ben mesela daha o ilk hamlede görüyorum bir sonrakinde neler olacak  Ama korkunun ecele faydası var mı? Yok!
Korktuğumuz başa geliyor mu? Geliyor  
Adaletin bile zaman aşımı varmış bakın  
“Senin yürek aşımından haberin var mı” diye sormuştum geçen hafta  
Varmış  Gidişatı görüyor muyduk? Görüyorduk  
Ya düşerse diyorduk Sivas katliamı davası zaman aşımından düştü  Göz göre göre düştü  
Benim yazım size ulaşana kadar Nedim Şener kızını bir kez daha okula götürmüş olacak  Baba kızın o el ele fotoğrafını gördüğümde boğazımda takılı kalmış kılçık gibi duran bir acı çıktı dışarı  
Tek kişilik oyunum
Emanetçi’de anlattığım bir
dönemdir seksenli yıllar  
Yaşamımda büyük bir izi olan yıllar  
Benim babamın avcılık hikâyeleri yoktu Benim babamın ve babamın arkadaşlarının hapishane ve gözaltı hikâyeleri vardı  
Biz babalarını bekleyen çocuklar bu bekleme işinden arkadaştık Parmak hesabıyla “seninki şu kadar mı kaldı, benim babamın gelmesine bu kadar var” diye beklerdik O yıllar anne ve babaların götürüldüğü ve bir kısmının dönmediği yıllardı  
Karnelerimizi alır, boy atar ve onların döneceği günü beklerdik Babamın beni okula götürebildiği günler bu yüzden pek azdır ve
Nedim Şener’le
kızının fotoğrafı çok yürekten çarptı beni  
Özgürlüğün, barışın, sıradan küçük mutluluğun fotoğrafıdır bu işte  
Yürek aşımına biraz olsun iyi gelen  
Teselli mi
demeliyiz adına?
Benim yazım size ulaşana dek belki hava bahara dönecek ama  
Bugün sabah uyandığımda gözümü açmadan “güneş olmasa” dışarıda diye düşündüm  
Bazen güneş fena yakıyor insanın canını  
Gözlerimi açtım 
Güneş yoktu  
“İyi” dedim kendi kendime  
“Güneş bugün ne yapacağını biliyor ”
Çocuklar babalarının geleceği günü beklerler  Çocuklar mutlu sona inanır Çocuklar babalarının haklı olduğuna, adaletin bir gün mutlaka yerini bulacağına inanır Nedim Şener’in kızı pembe montunu giyimiş, babasının elini tutmuş, sabırla beklediği o kara günlerin sonunda mutlu mutlu okula giderken  O minicik mutluluğa tebessüm eden kalbim güneşi istemez bugün  
Bir başka babanın kızı beklediği adaleti kaybetmişken  
Yani Metin Altıok’un kızı  Yani Zeynep Altıok
Ya da bir başka babanın
oğlu  
Nesimi Çimen’in evladı
Mazlum Çimen  
Onların elini adalet tutmayacaksa kim tutacak?
Güneş doğsa ne yazar
bugün  
İclal Aydın
|
|
|