Yalnız Mesajı Göster

Arnavut Çullaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Çullaması



Malzemeler:


4 kişilik

4 adet orta boy bostan patlıcanı

Yarım limonun suyu

1 kase un

2 adet yumurta

1 adet soğan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

300 gram yağsız kıyma

5 adet sivri biber

8 diş sarımsak

3 adet orta boy domates

Yarım demet maydanoz

1 kahve fincanı su

Tuz

Karabiber

Kızartmak için:

Sıvı yağ


Tarifi:


Ön hazırlık olarak patlıcanları 1 parmak kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyelim Patlıcan dilimlerini tuzlu suya koyalım İçine yarım limonun suyunu ilave edelim Tuzlu ve limonlu suda yarım saat beklettiğimiz patlıcan dilimlerini, sudan çıkarıp yıkayalım Kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkararak, kurumasını sağlayalım


Patlıcan dilimlerini önce una sonra çırpılmış yumurtalara bulayarak, kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım Kızaran patlıcanları kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkaralım Ayrı bir tavada küçük doğradığımız soğanı 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe pembe-leştirelim Ardından kıymayı, ince doğranmış biberleri, küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyelim Kıyma bıraküğı suyu çekip rengi değişene dek kavurmaya devam edelim


Kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğradığımız domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek, 3 dakika daha hafif ateşte kavuralım İnmesine yalan 1 fincan su ekleyip ateşten alalım Patlıcan dilimlerini bir fırın tepsisine iki sıra şeklinde dizelim

Arasına ve üzerine kıymalı harcı yayalım Orta ısılı fırında 10-15 dakika pişirelim Fırından alıp servis yapalım


Not: Arnavut çullamasım fırın yerine yayvan bir tencerede ve kısık ateşte pişirebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla