Konu
:
Kestane Püresi Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Püresi Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Püresi Nasıl Yapılır
kestane püresi tarifi - püre - kestane püresi yapımı
* 1 kg 800 g deliksiz buyuk kestane
* 4 bardak veya daha fazla su
* 3 bardak seker
* Cizilmis bir vanilya cubugu
* Arzu edilirse pureyi inceltmek icin bir miktar sut
Kestanelerin kabuklarini teker teker bicakla cizin
Buyuk bir tencereye koyun
Tencereye kestanelerin ustlerini ortecek kadar su doldurun
Kabuklar rahatca cikacak hale gelinceye kadar kestaneleri haslayin
Kestaneleri teker teker sudan cikarip kabuklarini ve altindaki zarlari ayiklayin
Bu islem biraz zaman aliyor
Firininizi 175C ye isitin
Firina sokulabilecek buyuk bir kaba ayiklanmis kestaneleri, 4 bardak suyu, sekeri ve vanilya cubugunu koyun
Su duzeyinin kestanelerin ustunde olmasina dikkat edin, gerekirse daha ekleyin
Kestaneleri ustu acik sekilde 2 ila 3 saat pisirin
Bu sure kestanelerin kuruluk derecesine gore buyuk olcude farklilik gosterebilir
Firin kabinizi her 30 dakikada bir karistirarak kestaneler iyice yumusayip, sekerli su koyu bir surup haline gelinceye kadar pisirin
Firindan alip kestanelerin surup icinde sogumasini bekleyin
Sonra mutfak robotu veya blendirda bir kac defada cekerek pure haline getirin
Eger daha sulu bir pure arzu ediyorsaniz sut ilavesiyle purenizi inceltebilir, puruzsuz bir pure icin ince bir suzgecten gecirebilirsiniz
Bu asamada purenizi birer pardaklik porsiyonlarda paketleyip dondurucuya kaldirabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul