Konu
:
Tonton Kanepe
Yalnız Mesajı Göster
Tonton Kanepe
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tonton Kanepe
MALZEMESİ
3 adet orta boy ton balığı konservesi
6 yemek kaşığı mayonez ve 1 kahve fincanı ılık su
3 adet (sadece 3 dal) taze yeşil soğan (çok incecik doğranacak)
Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
5-6 adet kornişon turşu (tavla zarı gibi çok ufak, küp küp doğranacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Süsleme için gerekli olan malzemeler:
2-3 adet haşlanmış katı yumurta (sarısı ve akını pişince rende gibi doğranacak)
TARİF
Derin bir kasenin içinde suyu, yağı iyice süzdürülmüş ton balığı ile yeşil soğan, dereotu ve kornişon turşularını iyice karıştıralım
Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirelim
Şimdi de mayonezle beraber ılık suyu ekleyip, tüm malzemeleri hep birlikte karıştıralım
İsterseniz kızarmış tost ekmeklerinin üzerine kalın bir tabaka şeklinde sürelim
Ya da bir tasa doldurup, yuvarlak bir servis tabağının ortasına oturtup, kenarlarına çıtırık ekmekleri dizelim
Ya da minik sandviç ekmeklerinin üzerine sürüp, bir tabağa dizelim
Ama her hal ve şartta üzerlerine rendelenmiş gibi yaptığınız katı yumurta süsünü ve bir yaprakçık maydanoz kondurmayı ihmal etmeyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul