Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş



Mantarlı ve biberli hindi şiş







Mantarlı ve biberli hindi şiş

KAÇ KİŞİLİK: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk

PİŞME SÜRESİ: 15 dk

Malzemeler:



400 gr hindi göğüs eti


Yarım demet maydanoz


1 dolmalık sarıbiber


1 salçalık kırmızıbiber


6 diş sarımsak


4 büyük boy kültür mantarı


2 çorba kaşığı zeytinyağı


Tuz, karabiber


Hazırlanışı:

* Hindi etlerini dövüp inceltin İki parmak eninde uzun şeritler halinde kesin Maydanozu temizleyip kıyın Biberleri temizleyip kalın şeritler halinde kesin Mantarları temizleyip boyuna ortadan ikiye kesin Sarımsakları soyun


* Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta çırpıp hindi etlerinin üzerine fırçayla sürün Kıyılmış maydanozu üzerlerine serpiştirip rulo şeklinde sarın Çöp şişlere, hindi sarma, mantar, biber ve sarımsak sıralamasıyla dizin Izgarada pişirip sıcak olarak servis yapın


ÖNERİ

Izgarada pişirilen yiyecekleri arada bir yağlamak gerekir Hem eti yağlamak hem de aroma kazandırmak için yapraklı kekik veya biberiye dallarını fırça gibi kullanabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla