Konu
:
Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş
Mantarlı ve biberli hindi şiş
Mantarlı ve biberli hindi şiş
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
400 gr hindi göğüs eti
Yarım demet maydanoz
1 dolmalık sarıbiber
1 salçalık kırmızıbiber
6 diş sarımsak
4 büyük boy kültür mantarı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Hindi etlerini dövüp inceltin
İki parmak eninde uzun şeritler halinde kesin
Maydanozu temizleyip kıyın
Biberleri temizleyip kalın şeritler halinde kesin
Mantarları temizleyip boyuna ortadan ikiye kesin
Sarımsakları soyun
* Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta çırpıp hindi etlerinin üzerine fırçayla sürün
Kıyılmış maydanozu üzerlerine serpiştirip rulo şeklinde sarın
Çöp şişlere, hindi sarma, mantar, biber ve sarımsak sıralamasıyla dizin
Izgarada pişirip sıcak olarak servis yapın
ÖNERİ
Izgarada pişirilen yiyecekleri arada bir yağlamak gerekir
Hem eti yağlamak hem de aroma kazandırmak için yapraklı kekik veya biberiye dallarını fırça gibi kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul