06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Piliç Güveci
Sebzeli Piliç Göveci
Malzemeler:
1 adet (1250 gr ) Tavuk
1 orta boy (75 gr )Soğan
1 su bardağı (150 gr ) Taze fasulye
1 su bardağı (75 gr ) Taze bamya
1 küçük boy (100 gr ) Yeşil kabak
2 adet (30 gr ) Yeşil biber
3 küçük boy (300 gr )Domates
1 su bardağı (200 gr )Su (sıcak)
3 tatlı kaşığı (18 gr ) Tuz
1/2 tatlı kaşığı (1 gr )Kara biber
Yapilisi:
Tavuğu yıkayip parçalayin Soğanı soyun, yıkayin, iri iri doğrayin
Diğer sebzeleri yıkayip, fasulye ve yeşil biberi 1 santimetre kalınlıkta, patlıcan ve kabağı 1 5 santimetreküp irilikte doğrayin
Domatesi 1 cm kalınlıkta halka şeklinde dilimleyin
Domates dışında, diğer sebzeleri güvece yerleştirin, üzerine tavuk parçalarını koyun, domates dilimlerini dizin
Su, tuz ve kara biberi ekleyin
Kebabı kapalı olarak, orta sıcaklıktaki fırında, yaklaşık 1 saat pişirin
*Sıcağa dayanıklı, kapaklı cam kaplarda da pişirilebilir Yanında pilav ve cacık uygundur
|
|
|
|