06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Ezmesi
badem ezmesi nasıl yapılır - badem ezmesinin yapılışıMalzemeler:
1 Su bardağı iç badem
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon suyu
Tarifi:
Bademler kaynar suda 5 - 10 dakika kaynatılır, bu şekilde iç kabukları yumuşar ve çabuk soyulması sağlanır
Soyulan bademler dövülerek ya da robottan geçirilerek un haline getirilir
Diğer taraftan emaye ya da çelik bir tencereye toz şeker ve su konur, orta ateşli ocağa yerleştirilir, şeker eriyene kadar karıştırılır, kaynayınca ocak kısılır, katılaşana kadar ara sıra karıştırılır
Koyulaşmaya başlayınca limon suyu eklenir
Kıvama geldiğini anlamak için, su dolu bardağa 1 - 2 damla damlatılır, suyun içerisinde dağılmıyorsa olmuş demektir
Ocaktan alınır, üzerine bir kaç damla soğuk su serpilir biraz ılıyınca, tahta kaşıkla çarparak beyazlatılır
Beyazlatılmış şerbetin üzerine un haline getirilmiş iç badem eklenir, yoğurulur, cevizden küçük parçalar alınır, yuvarlanarak şekil verilir
Düz bir şekerliğe dizilerek ikram edilir
Not: Bu metotla antep fıstığı, ceviz, fındık ezmeleri de hazırlanabilir
alıntı
|
|
|