Konu
:
Madımak Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Madımak Yemeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Madımak Yemeği
Madımak Yemeği Tarifi - Madımak Yemeği Nasıl Yapılır - Madımak Yemeği Malzemeleri
MALZEMELER:
500 gr
madımak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı kavrulmuş kıyma
1 çay bardağı yarma ( kırık buğday )
1 çay kaşığı çemen
Tuz, pulbiber
Üzerine; sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
Madımakları ayıklayıp, yıkayıp, kıyın
Tencereye yağı alıp eritin ve ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun
Salça,çemen ve kavrulmuş kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin
Kıyılmış madımağı ekleyip, soteleyin
Üzerine sıcak su ve yarmayı ilave edin
Tuz ve pulbiberi atıp, kaynamaya bırakın
Kısık ateşte pişirin
Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt döküp,afiyetle yeyin
Bu yemek genelde köy yufkası ve taze soğan eşliğinde yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul