Konu
:
Baharatlı Sosis Ezmesi
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Sosis Ezmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Sosis Ezmesi
Baharatlı Sosis Ezmesi Nasıl Yapılır - Baharatlı Sosis Ezmesi Tarifi
Malzemeler:
60 g hindistancevizi kreması
1 bardak tuzsuz tavuk suyu
2,5 cm
boyunda taze zencefil (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)
1 Çubuk kakule (dövülmüş)
2 acı kırmızı biber (çekirdekleri temizlenmiş)
1/2 tatlı kaşığı zerdecal
bir tutam safran
1 defne yaprağı
60 gr
krema
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı toz hardal
1 çorba kaşığı salça
250 gr sosis
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir kaç tutam kırmızı biber (susleme için)
çok ince kıyılmış arnavutbiberi (süsleme için)
Tarifi:
Bir salata kâsesinde hindistancevizi kreması ile tuzsuz tavuk suyunu karıştırıp zecefil, kakule, acı kırmızı biber, zerdeçal, safran ve defne yaprağını ekleyin kaseyi düşük ısılı fırına verip 5 dakika pişirin
Kaseyi fırından alıp karışımı bir kase üzerine yerleştirilmiş tel süzgece boşaltın, tahta kaşığın tersiyle bastırarak kaseye geçirin
Kremayı ekleyip iyice karıştırın
Başka bir kasede mısır nişastası ve hardalı karıştırıp, karışımı diğer kasedeki baharatlı tavuk suyuna katın
Salçayı da ekleyip kaseyi mikrodalgada %50 ısısında 3 dakika pişirin
Üzerine doğranmış sosisleri de ekleyerek 30 saniye daha pişirin
Kaseyi fırından alarak limon suyu, tuz, karabiber katarak iyice karıştırın
Üzerine ince kıyılmış arnavut biberi ve kırmızı biberle süsleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul