Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Sosis Ezmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Sosis Ezmesi



Baharatlı Sosis Ezmesi Nasıl Yapılır - Baharatlı Sosis Ezmesi Tarifi


Malzemeler:


60 g hindistancevizi kreması

1 bardak tuzsuz tavuk suyu

2,5 cm boyunda taze zencefil (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)

1 Çubuk kakule (dövülmüş)

2 acı kırmızı biber (çekirdekleri temizlenmiş)

1/2 tatlı kaşığı zerdecal

bir tutam safran

1 defne yaprağı

60 gr krema

2 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 tatlı kaşığı toz hardal

1 çorba kaşığı salça

250 gr sosis

1 tatlı kaşığı limon suyu

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir kaç tutam kırmızı biber (susleme için)

çok ince kıyılmış arnavutbiberi (süsleme için)


Tarifi:


Bir salata kâsesinde hindistancevizi kreması ile tuzsuz tavuk suyunu karıştırıp zecefil, kakule, acı kırmızı biber, zerdeçal, safran ve defne yaprağını ekleyin kaseyi düşük ısılı fırına verip 5 dakika pişirin


Kaseyi fırından alıp karışımı bir kase üzerine yerleştirilmiş tel süzgece boşaltın, tahta kaşığın tersiyle bastırarak kaseye geçirin Kremayı ekleyip iyice karıştırın


Başka bir kasede mısır nişastası ve hardalı karıştırıp, karışımı diğer kasedeki baharatlı tavuk suyuna katın Salçayı da ekleyip kaseyi mikrodalgada %50 ısısında 3 dakika pişirin Üzerine doğranmış sosisleri de ekleyerek 30 saniye daha pişirin


Kaseyi fırından alarak limon suyu, tuz, karabiber katarak iyice karıştırın Üzerine ince kıyılmış arnavut biberi ve kırmızı biberle süsleyerek servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla