Konu
:
Dondurmalı Tost
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Tost
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Tost
Dondurmalı Tost Tarifi
Vitamin deposu bir tost! Ayva ve portakal ile hazırlanan, dondurma ile servis edilen bu tost, 5 çaylarınıza renk katacak nefis bir tatlı
Bu besleyici tarifi krep ve pancake ile deneyerek farklı lezzetler yakalayabilirsiniz
Dondurmalı Tost
Malzemeler ,
1 adet portakal
2 adet ayva
330 g toz şeker (2 bardak)
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı krema (30 g)
1/2 paket vanilya
4 dilim tost ekmeği
30 g tereyağı (1 yemek+1 tatlı kaşığı)
4 top Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma
Hazırlanışı,
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve ortalarını çıkartıp çekirdeklerini saklayın
Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın
Toz şeker, portakal kabuğu ve suyu ile ayvaları, çekirdekleri tencereye koyun
250 ml su ilave edip şeker eriyene kadar kaynatın
Suyu ile fırın kabına alın
Önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda suyu macunlaşıp ayvaların rengi pembeleşene kadar 45 dakika
kadar pişirin
Ilınmaya bırakın
Kremayı, yumurtaları ve vanilyayı çırpın
Ekmeklerin iki yüzünü de karışıma batırın
Tereyağını tavaya koyun, eriyince ekmeklerin her iki yüzünü de kızartın
Sıcak ekmeklerin üstüne ayvaları yerleştirin
Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın
İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz
Tost yerine krep veya pancake de olabilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul