Yalnız Mesajı Göster

Dondurmalı Tost

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurmalı Tost



Dondurmalı Tost Tarifi




Vitamin deposu bir tost! Ayva ve portakal ile hazırlanan, dondurma ile servis edilen bu tost, 5 çaylarınıza renk katacak nefis bir tatlı Bu besleyici tarifi krep ve pancake ile deneyerek farklı lezzetler yakalayabilirsiniz

Dondurmalı Tost


Malzemeler ,


1 adet portakal

2 adet ayva

330 g toz şeker (2 bardak)

2 adet yumurta

2 çorba kaşığı krema (30 g)

1/2 paket vanilya

4 dilim tost ekmeği

30 g tereyağı (1 yemek+1 tatlı kaşığı)

4 top Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma


Hazırlanışı,


Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve ortalarını çıkartıp çekirdeklerini saklayın

Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın

Toz şeker, portakal kabuğu ve suyu ile ayvaları, çekirdekleri tencereye koyun

250 ml su ilave edip şeker eriyene kadar kaynatın

Suyu ile fırın kabına alın

Önceden 200ºC’de ısıttığınız fırınınızda suyu macunlaşıp ayvaların rengi pembeleşene kadar 45 dakika

kadar pişirin

Ilınmaya bırakın

Kremayı, yumurtaları ve vanilyayı çırpın

Ekmeklerin iki yüzünü de karışıma batırın

Tereyağını tavaya koyun, eriyince ekmeklerin her iki yüzünü de kızartın

Sıcak ekmeklerin üstüne ayvaları yerleştirin

Carte d’Or Antepfıstıklı Dondurma ile servis yapın

İsterseniz karamelli sosla süsleyebilirsiniz

Tost yerine krep veya pancake de olabilir

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla