Konu
:
Borani-İ Hassa
Yalnız Mesajı Göster
Borani-İ Hassa
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Borani-İ Hassa
Malzemeler:
(5 kişilik)
Ispanak 200 gr
Sarımsak 10 diş
Soğan 2 adet
Süzme yoğurt 1/2 kg
Süt 1/2 su bardağı
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Tereyağı 1 kahve fincanı
Tuz 1 çay kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Zencefil 1 çay kaşığı
Kimyon 1 çay kaşığı
Yenibahar 1 çay kaşığı
Tarçın 1 çay kaşığı
Kırmızı toz biber 1 çay kaşığı
Kekik 1 çay kaşığı
Yapilisi:
Ispanağı çok ince doğrayın ve ezin
Üç-dört diş sarımsağı iyice dövün
1 soğanı rendeleyin
1 bardak yoğurt ve sıcak sütü karıştırın
Zeytinyağında rendelenmiş soğan ve ıspanağı kavurun
Sarımsak, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın
Ateşten alıp yoğurtlu karışımdan 2 yemek kaşığı alarak ıspanağın üzerine ilave edip sürekli karıştırın
Karışımı rulo halinde servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ekleyin
Sütlü yoğurtlu karışımın kalanını da üzerlerine ilave edip kırmızıbiber ve kekikle süsledikten sonra sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul