06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sirkeli Patlıcan
MALZEMELER
Patlıcan 6 orta boy 1 kg
Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
Sarmısak 10-12 diş 30 gram
Domates 2 orta boy 250 gram
Sirke 1 1/2 su bardağı 300 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Su (sicak) 1/2 su bardağı 100 gram
YAPILIŞI
Sebzeleri yıka Patlıcanın sapını kes, kabuğunu soy, boyuna dörde böl, 1 santimetre kalınlıkta doğra Yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, ara sıra çevirerek 10 dakika kadar yumuşat Sarmısakları soy, yıka, ez ve patlıcana ekle Domatesi dörde bölüp yarım santimetre kalınlıkta doğra, patlıcana kat, hep birlikte çevir Sirke, tuz ve suyu koyup, yumuşayıncaya değin, 15-20 dakika kadar pişir
|
|
|