Konu
:
İç Pilav
Yalnız Mesajı Göster
İç Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İç Pilav
Malzemeler :
2 bardak pirinç
3 bardak su veya et suyu
7 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı şam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
Tarçın
Yenibahar
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Kuzu ciğerinin zarını soyup küçük parçalara doğrayın
Soğanı soyup doğrayın
İçinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek az pembeleşinceye kadar arada bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir tarafa bırakın
Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin çam fıstığı ve küçük doğranmış soğan koyarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte durmadan karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun
Sonra da pirinçlere sırasıyle karabiber tarçın 3 bardak su ayıklanmış kuş üzümü tuz toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli sonra da orta kuvvetteki ateşte pişirin
Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmiş ciğerleri yağ ile birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul