06-28-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fajitas
Fajita Nedir? - Fajita Nerden gelir - Fajita Mexikan yemekleri - Fajita - Fajitas - Fahitas okunur - Tex-Mex mutfağına ait - ızgara - avokado tavuk - domuz karides
Fajita ya da Fajitas (Fahitas okunur), Tex-Mex mutfağına ait ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk, domuz ve karides ile yapılan çeşitlerini bulmak olasıdır Lokantalarda, et, soğan ve değişik tipteki dolmalık birberlerle birlikte pişirilmektedir Yanında ise sos olarak avokado sosu, salsa sosu ve kremalı sos gibi soslar ile sunulmaktadır
Vikipedi, özgür ansiklopedi





Herhangi bir yorum:
Fajita (Fajitas) , Meksika kökenli bir yemek İlk yediğimde dünyadaki en güzel et yemeği olduğunu düşünmüştüm Daha sonra bu süper yemeği neden evde yapmıyorum diye düşündüm ( demek ki gerçekten bu yemeği seviyorum yoksa bu kadar üstünde düşünmem ve hemen uygulamaya geçtim Tabi tarifi daha önceki restoran deneyimlerime dayanarak çıkardım Yapımı hiçte zor değil, ana kuralı eti, biberi ve soğanı sotelemek
Asıl can alıcı noktası tahta tabak üzerinde döküm tava ile servis yapılması ama tavanız yoksa da üzülmeyin tortilla ekmeği ya da lavaş üzerinde servis yapabilirsiniz Mutlaka denemenizi tavsiye ederim Sevgiler…
Malzemeler:
500 gr dana biftek
2 adet renkli dolmalık biber (sarı, yeşil)
1 iki adet etli kırmızıbiber
2 adet orta boy soğan
maydanoz
taze soğan
sıvıyağ
3 diş sarımsak (ya da sarımsak tozu)
kırmızı pul biber
kekik
tortilla ya da lavaş ekmeği
Yapılışı:
Kasapta incelttirdiğimiz biftekleri julyen (1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde) doğrayın Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın (rendeleyebilirisiniz de) Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10–15 dakika dinlendirin Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın Geniş bir tavaya (wok tava iyi olur) yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atılın ve iyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun Taze soğan ve maydanoz ince ince kıyın, fajitas servis tabaklarına tabalara bölüştürüldükten sonra üzerine serpin
Tortillaları ısıtın, yanında isteğe göre salsa sosu ve süzme yoğurtla çok sıcak olarak servis yapın
|
|
|