Konu
:
Bayat Ekmek Diliminin Değerlendirilmesi
Yalnız Mesajı Göster
Bayat Ekmek Diliminin Değerlendirilmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayat Ekmek Diliminin Değerlendirilmesi
Bayat Ekmek Dilimi Nasıl Değerlendirilir?
4 kaşık Un , 4 yumurta ve 1 kaşık nişastayı hep birlikte bir telle güzelce çırpınız
İçerisine 1 çay bardağı rendelenmiş peyniri, 1 demet ince kıyılmış maydanozu ve 1 çay bardağı su katınız ve hepsi birlikte güzelce karıştırınız
Diğer taraftan; 1veya 2 günlük 1 bayat ekmeği, 1'er santim kalınlıkta düzgünce dilimler halinde kesiniz
(Peynirin tuzu, ekmeğin tuzu kâfi geleceğinden ekmek dilimi içine tuz koymayınız
)
Bir tava içerisinde 1 su bardağı çiçek yağını kızdırınız
Kesilen ekmekleri, yumurtalı malzemeye bulayıp çıkartınız, bekletilmeden hemen kızgın yağa atınız
Ekmeklerin iki tarafıda nar gibi kızartıldıktan sonra sıcak olarak servis yapınız
Afiyet bal olsun, yarasın, kilo yapmasın
Not:kızartma anında bez eldiven kullanınız
kaynak: Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul