Konu
:
Gulab Jamun
Yalnız Mesajı Göster
Gulab Jamun
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gulab Jamun
Gulab Jamun Tarifi - Gulab Jamun Nasıl Yapılır - Gulab Jamun Malzemeleri
Gulab Jamun (Hindistan)
1 çay fincanı süt tozu
2 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı un
70 gr
tereyağı
1 çay fincanı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
10 adet kakule
sıvıyağ
şurup için;
1/2 kg
toz şeker
2,5 çay fincanı su
Tencereye toz şekeri koyup suyu ilave edin
İçine 2-3 adet bütün kakule atın ve kaynamaya bırakın
Koyu bir şurup olunca ateşten çekip soğumaya bırakın
Kalan kakulelerin tohumlarını çıkarıp havanda dövün ve bir kenara bırakın
Süt tozunu derin bir kaba boşaltın
Üzerine irmiği, unu, kabartma tozunu, yoğurdu ve dışarıda bırakarak biraz yumuşattığınız tereyağını ilave edin
Şöyle bir karıştırıp üzerine 1 çay fincanı sütü, dövülmüş kakule tohumlarını ekleyin ve bir kaşıkla karıştırarak yoğurun
Bir kenarda 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın
Süt tozu ile hazırladığınız hamur önce çok yumuşak hatta sıvıdır
Bu sizi yanıltmasın, daha sonra bekleyince sertleşir
Hamuru dinlenmeye bırakın ve 15 dakika sonra kontrol edin
Kulak memesi yumuşaklığına gelince tam kıvamındadır
Kıvamına gelmiş hamurdan küçük parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar yapın
Tavada bol sıvıyağı kızdırın, içine hazırladığınız küçük topları atın
Ateşi biraz kısın
Kevgirle tatlıları çevirerek, tatlı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın
Tatlılar kızarma sırasında büyürler
Kızaran tatlıları tavadan hemen çıkarıp soğumuş olan şuruba atın
Tatlılar şurubu çekince servis yapın
Gulab jamun'u yanında vanilyalı dondurma veya kaymak ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul