Konu
:
Düşbere Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Düşbere Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düşbere Tarifi
azeri mantısı tarifi - düşbere nasıl yapılır - düşbere yapımı
Malzemeler:
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 su bardağı kadar ılık su
İç harcı için:
250 gr kıyma
1 tane küçük soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için :
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tane ortaboy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Servis sırasında üstüne serpiştirmek için:
kuru yada taze nane
Yapılışı:
Un, tuz, yumurta ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
15 dakika kadar dinlendirin
İçi hazırlamak için, kıymaya, soğan, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun
Dinlenen hamuru 1 mm kalınlığında açın
Açtığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin ve hazırladığınız içten koyup üçgen şeklinde iki ucunu birleştirin daha sonra diğer uçlarıda alıp üçgen birleştirdiğiniz ucun tam tersi yönünde birleştirin
Sosunu hazırlamak için küçük doğradığınız soğanı sıvıyağda kavurun,salçayı ilave edin ve karıştırarak 1 dakika kadar kavurun
Daha sonra su ve tuzunu ekleyip kaynatın
Kaynamaya başladıktan sonra düşbereleri boşaltın,birbirine yapışmamsı için ara ara karıştırın
Pişen düşbereler suyun yüzüne çıkacaktır
Sıcak servis edin ve servis sırasında üzerine ister kuru ister taze nane serpiştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul