Konu
:
Bayat Ekmekten Kalaçuş Yapılması
Yalnız Mesajı Göster
Bayat Ekmekten Kalaçuş Yapılması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayat Ekmekten Kalaçuş Yapılması
Bayat ekmekten kalaçuş nasıl yapılır
1 adet 3 günlük bayat ekmeği, küpler şeklinde bıçakla kesilerek derin bir kaba koyunuz
125 gram Margarini tavada kızdırınız
1 adet kuru Soğanı, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurunuz
Çalkanalarak ayran kıvamına getirilen 300 gram yoğurt ve 3 bardak suyu, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya ilave ediniz
Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışımı derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökünüz
Ardından Kabın kapağını kapatınız
Bir süre ateşin üzerinde tutunuz ve hemen servise yapınız
Not: Mutlaka kızgın yağ kullanırken bez eldiven kullanınız
Tavanın sapını duvara doğru çeviriniz ki, bir iş kazası olmasın
kaynak: Nuri DENİZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul