Yalnız Mesajı Göster

Bayat Ekmekten, Ekmek Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayat Ekmekten, Ekmek Kavurması



Bayat ekmekten - ekmek kavurması nasıl yapılır




1 adet 2 günlük bayat ekmek parçalarını lokma büyüklüğünde doğrayınız Diğer taraftan tenceredeki kızğın 150 gram margarin yağı üzerine bu lokmaları döküp kavurunuz Ekmekler kavrulurken 1 çay bardağı soğuk su üzerine serpiniz İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 7 dakika pişiriniz Daha sonra servis yapınız Afiyet şeker olsun, yarasın, kilo yapmasın


Not: Kızartma anında bez eldiven kullanınız

Arzuya göre sıvı yağ da kullanabilirsiniz


kaynak: Nuri DENİZ

Alıntı Yaparak Cevapla