Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Dolması (Peynirli)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Dolması (Peynirli)



Patlıcan Dolması (Peynirli)


MALZEMELER

3 adet bostan patlicani

Tuz

2 adet kirmizi dolmali biber

3 domates

2 orta boy sogan

200 gr dilimlenmis kasar peyniri

1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz

3dis sarmisak

3 yemek kasigi zeytinyagi


YAPILIŞ TARİFİ

Biberleri uzunlamasina ikiye bölerek çekirdeklerini çikartarak uzun seritler halinde dograyin 2 yemek kasigi zeytinyagla kisik ateste yumusamasini saglayin bir kaba çikartin Ayni yagin içinde kiyilmis soganlari börttürün

Patlicanlarin saplarini kesip yarim parmak eninde uzun dilimlere bölün

Üstüne biraz tuz serperek 30 dk bekletin

Kizartma tavasinda yagi kizdirin Suyu sikilmis patlicanlari atarak açik renkte kizartin ve kagit peçete üzerine çikartin

Patlican dilimlerinin aralarina birer dilim domates, peynir ve biber yerlestirin Sikistirarak yuvarlak bir tepsiye siralayin Üstüne sogan, maydanoz ve kiyilmis sarmisak serpistirin Bir kasik zeytinyagi gezdirin

230 derecede isitilmis firinda 30 dk pisirin

Alıntı Yaparak Cevapla