Konu
:
Patlıcan Dolması (Peynirli)
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Dolması (Peynirli)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Dolması (Peynirli)
Patlıcan Dolması (Peynirli)
MALZEMELER
3 adet bostan patlicani
Tuz
2 adet kirmizi dolmali biber
3 domates
2 orta boy sogan
200 gr dilimlenmis kasar peyniri
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
3dis sarmisak
3 yemek kasigi zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Biberleri uzunlamasina ikiye bölerek çekirdeklerini çikartarak uzun seritler halinde dograyin
2 yemek kasigi zeytinyagla kisik ateste yumusamasini saglayin
bir kaba çikartin
Ayni yagin içinde kiyilmis soganlari börttürün
Patlicanlarin saplarini kesip yarim parmak eninde uzun dilimlere bölün
Üstüne biraz tuz serperek 30 dk bekletin
Kizartma tavasinda yagi kizdirin
Suyu sikilmis patlicanlari atarak açik renkte kizartin ve kagit peçete üzerine çikartin
Patlican dilimlerinin aralarina birer dilim domates, peynir ve biber yerlestirin
Sikistirarak yuvarlak bir tepsiye siralayin
Üstüne sogan, maydanoz ve kiyilmis sarmisak serpistirin
Bir kasik zeytinyagi gezdirin
230 derecede isitilmis firinda 30 dk pisirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul