Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Mısır Ekmeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Mısır Ekmeği



Malzeme:


3 ila 4 demet pazı

½ demet maydanoz

2 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı mısır unu

2 çorba kaşığı rendelenmiş kuru beyaz peynir

kırmızı pul biber

zencefil

tuz



Yapılışı:


Pazıları ve maydanozları, yıkadıktan sonra ince ince kıyın


Bir yumurta sarısını bilahare kullanmak üzere ayırın ve geri kalanları yoğurt, tuz, pul biber, zencefil, peynir ve sıvı yağ ile bir kaba alıp iyice karıştırın Karışıma pazı ve maydanozlar ile kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın


Karışıma mısır ununu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ve hamur kıvamına getirin


Fırın tepsisini yağlayıp hafifce un serpin ve karışımı tepsiye boşaltıp yayın Önceden 200 C’a ısıttığınız fırına koyun Pişmesine yakın çıkarıp, ayırmış olduğunuz yumurta sarısını çırpıp bir fırça yardımıyla üstüne sürün ve tekrar fırına koyun Üstü kızarana kadar pişirin


Dilimliyerek servis yapın


Bu ekmek, tava ve fırın balıkların yanında garnitür olarak sunulabilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla