Konu
:
Pazılı Mısır Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Mısır Ekmeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Mısır Ekmeği
Malzeme:
3 ila 4 demet pazı
½ demet maydanoz
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı rendelenmiş kuru beyaz peynir
kırmızı pul biber
zencefil
tuz
Yapılışı:
Pazıları ve maydanozları, yıkadıktan sonra ince ince kıyın
Bir yumurta sarısını bilahare kullanmak üzere ayırın ve geri kalanları yoğurt, tuz, pul biber, zencefil, peynir ve sıvı yağ ile bir kaba alıp iyice karıştırın
Karışıma pazı ve maydanozlar ile kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın
Karışıma mısır ununu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ve hamur kıvamına getirin
Fırın tepsisini yağlayıp hafifce un serpin ve karışımı tepsiye boşaltıp yayın
Önceden 200 C’a ısıttığınız fırına koyun
Pişmesine yakın çıkarıp, ayırmış olduğunuz yumurta sarısını çırpıp bir fırça yardımıyla üstüne sürün ve tekrar fırına koyun
Üstü kızarana kadar pişirin
Dilimliyerek servis yapın
Bu ekmek, tava ve fırın balıkların yanında garnitür olarak sunulabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul