Konu
:
Tavuklu Risotto
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Risotto
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Risotto
Tavuklu Risotto tarifi - Tavuklu Risotto yapilisi - Tavuklu Risotto nasil yapilir
Malzemeler,
2 bardak Risotto pirinci
2 yemek kaşığı tereyağı
300 gram tavuk göğüs fileto
150 gram mantar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 bardak tavuk suyu
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı krema
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Hazırlanışı,
Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin
Mantar, tavuk eti ve maydanozu doğrayın
Tavaya tereyağını alıp kızdırın
Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip hafif kavurun
Mantar, tavuk, karabiber ve tuzu tavaya ilave edip yaklaşık 8 dakika kavurun
Pirinci tavaya ekleyip bir dakika kavurun
Tavuk suyundan bir bardak alıp tavaya ilave edin
Orta dereceli ateşte pirinç suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin
Aynı miktarda tavuk suyunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin
Tüm tavuk suyu bitene kadar aynı işlemi yapın
Krema, parmesan peyniri ve maydanozu tavaya ilave edin
Risotto suyunu tamamen çekmeden bir kez karıştırıp ocaktan indirin
15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın
Afiyet olsun
Püf Noktası:
Risotto’nun özelliği hafif lapa kıvamında olmasıdır
Tam kıvamı yakalamak için tavuk suyunu yavaş yavaş çektirerek eklemelisiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul