Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Risotto

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Risotto



Tavuklu Risotto tarifi - Tavuklu Risotto yapilisi - Tavuklu Risotto nasil yapilir

Malzemeler,


2 bardak Risotto pirinci


2 yemek kaşığı tereyağı


300 gram tavuk göğüs fileto


150 gram mantar


1 adet kuru soğan


2 diş sarımsak


5 bardak tavuk suyu


Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri


1 demet maydanoz


2 yemek kaşığı krema


Damak tadınıza göre tuz ve karabiber

Hazırlanışı,


Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin


Mantar, tavuk eti ve maydanozu doğrayın


Tavaya tereyağını alıp kızdırın


Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip hafif kavurun


Mantar, tavuk, karabiber ve tuzu tavaya ilave edip yaklaşık 8 dakika kavurun


Pirinci tavaya ekleyip bir dakika kavurun


Tavuk suyundan bir bardak alıp tavaya ilave edin


Orta dereceli ateşte pirinç suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin


Aynı miktarda tavuk suyunu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin


Tüm tavuk suyu bitene kadar aynı işlemi yapın


Krema, parmesan peyniri ve maydanozu tavaya ilave edin


Risotto suyunu tamamen çekmeden bir kez karıştırıp ocaktan indirin


15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın


Afiyet olsun

Püf Noktası: Risotto’nun özelliği hafif lapa kıvamında olmasıdır Tam kıvamı yakalamak için tavuk suyunu yavaş yavaş çektirerek eklemelisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla