Konu
:
Kuymak / Muhlama
Yalnız Mesajı Göster
Kuymak / Muhlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuymak / Muhlama
Kuymak Tarifi - Kuymak Nasil yapilir - Muhlama Tarifi - Muhlama Nasil yaspilir - Mihlama Tarifi
[B]Kuymak / Muhlama : Mısır unu, tereyağı ve peynirle yapılır ve sıcak olarak tüketilir
Genelde Sürmene'nin batısında "Kuymak", doğusunda "Muhlama" olarak adlandırılırken, Sürmene çevresinde her iki adlandırma da geçerlidir
Dönme kuymak, yayla kuymağı, yağ kuymağı gibi farklı pişirme stilleri vardır
[CENTER]mıhlama tarifi - muhlama nasıl yapılır
Malzemeler
* Üç tahta kaşığı mısır unu
* üç kaşık tereyağı
* bir kase tel veren peynir (Trabzon Peyniri)
* ılık su
* tuz
Yapılışı
Bakır bir tavada tereyağı eritilir
Mısır unu konulup pembeleşinceye kadar kavrulur
Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir
Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır
Hafif ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir
Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi her türlü peynirle veya minci ile de yapılabilir
Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir
(Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur)
Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir
Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir
Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır
Bu muhlama şekline "kaymak muhlaması' denmektedir
Kuymak Nedir - Kuymak Yapılışı
Kuymak Nedir - Kuymak Yapılışı
Kuymak - Guymak
Kuymak - Guymak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul