Konu
:
Kısır Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kısır Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kısır Nasıl Yapılır
kısır tarifi - kısır malzemeleri - kısır yapımıTürk mutfağının en önemli geleneksel lezzetleri arasında yer alan yemeklerden birisidir
Genellikle soğuk olarak yenilmektedir
Antakya yöresinde içerisine nar ekşisi katılarak sunulmaktadır
Özellikle çay ile beraber misafirlere ikramı yapılan bu enfes yemeği kısa süre içerisinde sizde hazırlayabilirsiniz
Kısır Malzemeler;
1- 2 Su bardağı ince bulgur
2- 1,5 Yeme kaşığı biber salçası
3- 1,5 Yemek kaşığı domates salöası
4- 10 Sap taze soğan
5- Yarım demet maydanoz
6- Bir avuç taze nane yaprağı
7- 1 Diş sarımsak
8- Yarım çay bardağı limon suyu
9- Yarım su bardağı zeytinyağı
10- 4 Yemek kaşığı nar ekşisi
11- 1 Tatlı kaşığı tuz
12- 2 Su bardağı sıcak su
13- 1 Yemek kaşığı nane, pul biber ve kimyon
Kısırın Hazırlanışı;
1- Bulguru kapağı olan bir tencere içerisine alın
Üstüne 1 su bardağı sıcak suda eritilen biber ve domates salçalarını ilave edin
Sıcak suyun kalan kısmını ve tuzu ilave edin ve karıştırın
2- Bulguru demlenebilmesi için kapağı kapalı bir şekilde 15-20 dakika kadar bekletin
3- Demlenmiş olan bulgur üzerine baharatları ilave edin
Taze soğan, maydanoz, nane yaprağı ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayarak tencereye ilave ederek harmanlayın
4- Karışım üstüne limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul