06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatli Bonfile
Malzeme
- 500 gr bonfile
- 4 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz- karabiber
Hazırlanışı
Dilimlenmiş bonfileleri şeritler halinde kesiniz
Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın
Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı Sıvı Sanayı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edip, iyice , etleri sulandırmadan harlı ateşte kavurun
Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuz- karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edip, karıştırın
En son içine et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bir taşım pişirin
|
|
|