Yalnız Mesajı Göster

Baharatli Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatli Bonfile



Malzeme
- 500 gr bonfile
- 4 yemek kaşığı Sıvı Sana
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz- karabiber

Hazırlanışı
Dilimlenmiş bonfileleri şeritler halinde kesiniz

Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın

Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın

Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın

Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı Sıvı Sanayı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edip, iyice , etleri sulandırmadan harlı ateşte kavurun

Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuz- karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edip, karıştırın

En son içine et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bir taşım pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla