Konu
:
Uludağ Usulü Ciğer
Yalnız Mesajı Göster
Uludağ Usulü Ciğer
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uludağ Usulü Ciğer
MALZEMESİ
2 tane kuzu ciğeri
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
1 demet dereotu (incecik kıyılmış)
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
TARİF
Öncelikle, ciğerin zarını çıkartıp, uzun piyaz yani parmak şeklinde doğrayın
Üzerine tuzunu serpip, bir tepsinin üzerinde un ile harmanlayıp karıştırın
Öte yandan bir tavaya tereyağını koyup, yağ eriyince unladığınız ciğeri yağda hafifçe, 15 dakika kavurun
Kavrulunca, yağdan el kevgiriyle süzdürerek çıkarın ve üzerine kırmızı toz biber serpip, karıştırın
En üste de dereotunu ince ince doğrayıp, servise sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul