Yalnız Mesajı Göster

Yozgat Testi Keßaßı..!

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yozgat Testi Keßaßı..!



Yozgat Testi Kebabı

Mutfak: Türk



Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
1 Adet testi
3 kg kuşbaşı et
1250 kg
domates
300 gr
sarımsak
200 gr sivri biber
1 tatlı kaşığı
karabiber
200 gr tereyağ
Tuz

Yapilis Tarifi
Et kuşbaşı olarak doğranır Domates ve biber de kuşbaşı etten biraz ince doğranır ve karabiber tuz ilave edilerek ezmeden karıştırılır Testi içi ve dışı güzelce yıkandıktan sonra karıştırılan malzemenin ortasına konularak doldurulur En üste tereyağı konulur Testinin ağzına hamur kapatılır ve ortası serçe parmakla delinirGenelde açık havada etrafına odun veya meşe kömürü konularak yakılır Testi kaynadıktan sonra ateş hafifletilir Hafif ateşte ağır ağır pişirilen testi kebabı, sıcakken servis yapılır
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla