Konu
:
Yozgat Testi Keßaßı..!
Yalnız Mesajı Göster
Yozgat Testi Keßaßı..!
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yozgat Testi Keßaßı..!
Yozgat Testi Kebabı
Mutfak:
Türk
Süre:
60dk-Fazla
Servis:
4-6
Zorluk:
Kolay
Malzemeler
1 Adet testi
3 kg kuşbaşı et
1
250 kg
domates
300 gr
sarımsak
200 gr sivri biber
1 tatlı kaşığı
karabiber
200 gr tereyağ
Tuz
Yapilis Tarifi
Et kuşbaşı olarak doğranır
Domates ve biber de kuşbaşı etten biraz ince doğranır ve karabiber tuz ilave edilerek ezmeden karıştırılır
Testi içi ve dışı güzelce yıkandıktan sonra karıştırılan malzemenin ortasına konularak doldurulur En üste tereyağı konulur Testinin ağzına hamur kapatılır ve ortası serçe parmakla delinir
Genelde açık havada etrafına odun veya meşe kömürü konularak yakılır
Testi kaynadıktan sonra ateş hafifletilir
Hafif ateşte ağır ağır pişirilen testi kebabı, sıcakken servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul